Dinosaurustaart

Biscuittaart versierd met kleurrijke dinosaurussen

1 stuk

Wat bakervaring gewenst 180 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Dinosaurustaart

Voor het biscuit:

4 eieren
130 g suiker
5 el Dr. Oetker Vanille Aroma
3 el water heet
8 tl Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout
75 g bloem
3 el Aardappelzetmeel
3 el cacao
2 zakjes Dr. Oetker Backin

Voor de Franse botercrème:

4 eieren
150 g suiker
snufje zout
375 g boter zacht
75 g cacao

Voor de Crèmeglazuur:

250 g boter
250 g poedersuiker
snufje zout
3 tl Dr. Oetker Vanille Aroma
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen blauw
recipe.download.for.recipe

preparation

Bereiding

1

Voor de biscuittaart

Voor de biscuittaart: verwarm de oven voor (boven/onderwarmte: 180 °C). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Scheid het eiwit van het eigeel. Meng bloem, maizena, cacaopoeder en bakpoeder door elkaar. Roer het eigeel met een derde van de suiker, het aroma en het water tot een schuimig mengsel. Klop het eiwit met de rest van de suiker, de vanillesuiker en het zout stijf en roer er beetje bij beetje het eigeelmengsel door. Zeef het bloemmengsel boven dit mengsel en roer het erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvormen, strijk glad en bak ca. 25 minuten op het middelste rooster van de oven. Haal het gebak uit de oven en laat volledig afkoelen. 

Elektrische oven: 180 °C

2

Voor de Franse botercrème

Verhit intussen voor de Franse botercrème ei, suiker en zout au bain-marie in een metalen kom. Roer het mengsel continu met een garde, tot het 85 °C is. Haal dan de kom weg van het vuur en klop het mengsel met een handmixer tot de temperatuur is gedaald tot ca. 25 °C. Dit kan tot 20 minuten duren. Klop intussen de boter tot ze wit en romig is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Roer het eimengsel beetje bij beetje door de boter en voeg het cacaopoeder toe. 

3

Maak de springvorm rond het gebak los en verwijder het bakpapier. Snij de bodem twee keer overlangs door, zodat je drie lagen overhoudt. Spreid de helft van de botercème uit over één laag; dit wordt de bodem. Leg nu de tweede laag erop en spreid de tweede portie crème erover uit. Plaats tot slot de laatste laag erop en laat de taart minstens 1 uur afkoelen. 

4

Voor de crèmekleuring

Meng intussen voor de buitenste crèmelaag boter, poedersuiker, zout en aroma tot een wit, luchtig mengsel met de garde op de handmixer. Dit kan enkele minuten duren. Kleur het mengsel naar wens rijkelijk met blauwe voedingskleurstof en breng het dan met een klein paletmesje op de taart aan. Print de dinosaurussen (zie pdf-bestand), knip ze uit en plak ze op een saté prikker. Steek ze in de taart en jouw taart is af!

Gebruik Dr. Oetker Mix voor romige Botercrème voor het maken van een snelle botercrème. Vervang stap 2 door de bereiding op de verpakking.

Voedingswaarden Voor het recept Dinosaurustaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 35224 kJ
8413 kcal
1796 kJ
429 kcal
Vet 570.17 g 29.11 g
Koolhydraten 699.04 g 35.68 g
Eiwit 85.28 g 4.35 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no