Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cupcake verjaardagstaart

Een hele feestelijke cupcake. Een cupcake als verjaardagstaartje.

6 - 8 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake verjaardagstaart

Cupcakes bakken:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
100 ml melk
2 eieren

Voor decoratie:

1 verpakking verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant roze
2 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter zacht
125 ml melk koud
Strooidecoratie zoals glittersuiker, hartjes

Extra nodig:

mixer met garden
kunststof roller
kunststof mesje voor fondant

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Bak de cupcakes volgens het recept voor cupcakes. Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje. Laat de cupcakes goed afkoelen.

2

Snijd van de cupcake een eventueel bolle bovenkant vlak af. Bestrijk de cupcake met wat botercrème.

3

Tafelkleedje maken

Kleur met de blauwe kleurstof wat wittte fondant. Rol dit uit tot een een plak en snijd er een vierkant uit voor het tafelkleed. Zorg dat dit vierkant groter is dan de bovenkant van de cupcake zodat de punten van het 'tafelkleed' over de cupcake heen hangen. Steek er met een ronde uitsteker rondjes uit in een mooi repeterend patroon.

4

Haal nu dezelfde maat rondjes uit een plak witte fondant en vul met deze rondjes de gaten in het blauwe vierkant op.

5

Rol als je klaar bent zachtjes met een roller nog even over het 'tafelkleed' zodat de rondjes goed vast blijven zitten. Plak het tafelkleed met behulp van wat botercrème op de bovenkant van de cupcake vast.

6

Taartlaagjes maken

Snijd een cupcake horizontaal door in 3 gelijke plakken en haal er met 3 maten (ronde) uitstekers rondjes uit. De drie rondjes cake smeer je in met wat botercrème.

7

Decoratie aanbrengen

Maak wat groene fondant (met kleurstof geel+blauw). Rol deze uit en vouw de fondant over de grootste taartlaag heen, duw de randen goed aan. Snijd met een kunststof mesje het overtollige fondant weg. De eerste taartlaag is nu bekleed. Doe hetzelfde met de volgende twee steeds kleinere lagen in de kleur roze (midden) en paars (top).

8

Stapel de laagjes op elkaar en plak ze eventueel aan elkaar vast met een beetje botercrème. Zoek wat decoratiesuiker uit in de vorm van hartjes, stipjes of korreltjes en versier de cupcake verjaardagstaart.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake verjaardagstaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 6611 kJ
1579 kcal
3178 kJ
759 kcal
Vet 38.40 g 18.46 g
Koolhydraten 97.59 g 46.92 g
Eiwit 6.08 g 2.92 g