Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cupcake Regenlaarzen

Het regent, het regent.....tijd om cupcakes te bakken! Zet de regenlaarsjes klaar in het gras.

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake Regenlaarzen

Bakgerei:

enkele Decoratie parapluutjes parapluutjes
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
2 eieren
100 ml melk
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
25 g cacao

Voor de regenlaarsjes cupcake:

1 el chocoladepasta
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koude)
groene kleurstof
1 doosje Dr. Oetker CupCake Rolfondant
0,5 verpakkingen verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant roze

preparation

Bereiding

1

Cupcakes maken

Maak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en dit voeg je toe aan het beslag. Laat ze goed afkoelen.

2

Aarde op cupcake

Smeer een klein laagje chocoladepasta op de cupcake, dit is de 'aarde'.

3

Gras op cupcake

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking van Dr. Oetker Mix voor Luchtige botercrème. Voeg enkele druppels groene kleurstof toe en zorg dat de botercrème een egale groene kleur krijgt. Vul een spuitzak met de botercrème en gebruik een spuitmondje met allemaal kleine gaatjes erin om het gras te maken. Bijvoorbeeld Wilton 233 (Multi-open Carded). Spuit iedere keer een klein beetje en maak aan het eind van het spuiten een trekkende beweging naar boven, zo blijven de sliertjes een beetje rechtop staan.

4

Gras op bovenzijde cupcake

Vul de gehele bovenste laag van je cupcake met het gras.

5

Regenlaarsje op cupcake

Rol van wit fondant een dik rolletje van ongeveer 1 cm dik en 4 cm lang.

6

Cupcake Regenlaarsje van fondant vormen a.

Duw de uiteinden een klein beetje naar elkaar toe zodat er net onder het midden een knik ontstaat in het rolletje.

7

Cupcake Regenlaarsje van fondant vormen b.

Zet het rolletje rechtop en duw bovenop de 'neus' van de schoen zodat de onderkant wat platter wordt en knijp een beetje in de zijkanten zodat de bovenkant ook weer niet te plat wordt. Duw de hiel ook een beetje richting de ondergrond zodat het een stevige laars wordt. Doe dit zo voor beide laarzen. Versier de laarzen met kleine roze stipjes en sliertjes roze fondant.

8

Paraplu en laarzen op cupcake

Steek uit een dun plakje witte fondant hele kleine rondjes met een uitsteker en bevestig deze met wat eetbare lijm of wat botercrème op een ijsparapluutje. Nu heb je een gestippeld parapluutje.

9

Cupcake laarzen en paraplu in het gras

Zet de laarzen in het 'gras' en prik het parapluutje achter de laarzen in je cupcake.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake Regenlaarzen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1704 kJ
407 kcal
1792 kJ
428 kcal
Vet 15.99 g 16.83 g
Koolhydraten 35.91 g 37.80 g
Eiwit 4.29 g 4.51 g