Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cupcake Eend

Schattig! Maak van een gewone cupcake dit leuke eendje. Zo doe je het...

over 10 cupcakes

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake Eend

Bakgerei:

10 - 12 Cupcake vormpjes
mixer met garden
beslagkom
scherp mesje
schaar

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de cakepops:

1 pak Dr. Oetker Compleet pakket voor Cakepops
30 g margarine
1 ei (kamertemperatuur)

voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
100 ml melk (koud)

voor decoratie:

Dr. Oetker Kleurstoffen (gele kleurstofstift)
1 beker Dr. Oetker Choco Dip wit
6 marshmallows (halve marshmallow per cupcake nodig)
1 klein stukje marsepein oranje (of fondant)
suikerfiguurtjes oogjes

preparation

Bereiding

1

Cupcakes en Cakepops bakken

Bak de cupcakes en de bolletjes voor de cakepops zoals aangegeven op de verpakkingen. Laat ze afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: over 15 Minuten

2

Marshmallows knippen

Knip met de schaar de marshmallows schuin doormidden.

3

Choco Dip geel kleuren

Verwarm de chocodip en voeg er enkele druppels gele kleurstof aan toe.

4

Marshmallow en cakebolletje vastplakken op cupcake

Maak de botercrème zoals beschreven op de verpakking en voeg daar ook enkele druppels gele kleurstof aan toe. Smeer de cupcakes af met de gele botercrème en plak daar de halve marshmallow op en een cakepop bolletje. Zet de cupcakes even in de koelkast om op te stijven.

5

Cupcake in Choco Dip

Doop de cupcake ondersteboven in de chocodip en hou deze daarna een beetje schuin zodat het vanaf de staart als laatste uitlekt.

6

Cupcake eend met Choco Dip

Laat de cupcake met chocodip even drogen.

7

Zwemvliezen en snavel van marsepein

Maak allemaal gelijke bolletjes van oranje marsepein of fondant. Voor de snavel duw je het bolletje aan één kant een beetje taps toe en maak je met een mesje een inkeping aan de andere kant. Duw voor de zwemvliezen de bolletje platter, knijp deze ook aan de onderkant taps toe en haal er met een mesje per zwemvliesje twee driehoekjes uit zodat er tenen ontstaan.

8

Zwemvliezen, snavel en ogen op cupcake eend

Duw de zwemvliezen aan iedere kant van de staart in de chocodip. Plak de snavel vast met een beetje chocodip. Als laatste plak je. met behulp van en beetje chocodip, ook de oogjes op het eendje.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake Eend

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2571kJ
614kcal
1750kJ
418kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g