Voor het recept Cupcake Eend
10 - 12 | Cupcake vormpjes |
mixer met garden | |
beslagkom | |
scherp mesje | |
schaar |
1 pak | Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel |
100 g | margarine |
2 | eieren (kamertemperatuur) |
100 ml | melk |
1 pak | Dr. Oetker Compleet pakket voor Cakepops |
30 g | margarine |
1 | ei (kamertemperatuur) |
1 zakje | Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème |
100 g | roomboter (zacht) |
100 ml | melk (koud) |
Dr. Oetker Kleurstoffen (gele kleurstofstift) | |
1 beker | Dr. Oetker Choco Dip wit |
6 | marshmallows (halve marshmallow per cupcake nodig) |
1 klein stukje | marsepein oranje (of fondant) |
suikerfiguurtjes oogjes |
Bak de cupcakes en de bolletjes voor de cakepops zoals aangegeven op de verpakkingen. Laat ze afkoelen.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 160 °C
Inclusief Midden
Baktijd: ongeveer 15 minuten
Maak allemaal gelijke bolletjes van oranje marsepein of fondant. Voor de snavel duw je het bolletje aan één kant een beetje taps toe en maak je met een mesje een inkeping aan de andere kant. Duw voor de zwemvliezen de bolletje platter, knijp deze ook aan de onderkant taps toe en haal er met een mesje per zwemvliesje twee driehoekjes uit zodat er tenen ontstaan.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
2571kJ 614kcal |
1750kJ 418kcal |
Vet | 40.93g | 27.85g |
Koolhydraten | 51.99g | 35.37g |
Eiwit | 6.60g | 4.49g |