Cookies and Cream met framboos en chocodip

Een lekker frisse, zomerse variatie van Cookies & Cream met een extra laagje frambozenjam en een heerlijke chocoladedip!

14 koekjes

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cookies and Cream met framboos en chocodip

Voor Cookies & Cream:

1 pak Dr. Oetker Cookies & Cream
55 g boter of margarine (40 g +15 g)
30 ml water (25 ml + 5 ml)

Voor vulling & dip:

1 pot frambozenjam
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

Extra nodig:

bakplaat
bakpapier
beslagkom
mixer met deeghaken en gardes
deegroller en evt. wat bloem om te bestuiven

preparation

Bereiding

1

Neem de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.

2

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 160 °C

3

Cookiedeeg bereiden

Doe 40 gram boter of margarine in een beslagkom en mix deze zacht met een mixer met deeghaken.

4

Voeg de koekjesmix en 25 ml (ca. 3 eetlepels) water toe en meng het geheel met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Kneed het vervolgens met de hand verder tot een soepel deeg.

5

Rol het deeg uit tot een plak van circa 30 bij 20 cm, gebruik hierbij eventueel een beetje bloem.

6

Gebruik het bijgeleverde uitsteekvormpje om plakjes uit het deeg te steken en leg ze op de bakplaat, houd circa 1 cm tussen de deegplakjes.

7

Maak van de restjes weer een bolletje deeg en herhaal het uitrollen en uitsteken van de deegplakjes totdat de bakplaat vol ligt en je circa 28 deegplakjes hebt.

8

Bakken

Bak de koekjes in 15 minuten klaar op de aangegeven temperatuur in het midden van de oven.

Baktijd: 15 Minuten

9

Crèmevulling en decoratie

Doe 15 gram margarine in een beslagkom en klop het met de mixer met gardes glad en romig. Let op! Klop het niet te luchtig.

10

Voeg vervolgens het zakje crèmemix en 5 ml (ca. 2 theelepels) water toe.

11

Mix gedurende 1 minuut op de laagste stand en vervolgens 2 minuten op de middelste stand tot een stevige crème.

12

Verwarm de chocolade glazuur volgens aanwijzingen op de verpakking.

13

Verdeel met een lepel de Cream over de onderkant van een Cookie. Verdeel met een andere lepel de frambozenjam over een andere Cookie en druk voorzichtig beide Cookies tegen elkaar aan.

14

Dip de Cookies tot de helft in de chocolade glazuur en laat drogen.

Voedingswaarden Voor het recept Cookies and Cream met framboos en chocodip

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 758 kJ
181 kcal
1721 kJ
411 kcal
Vet 9.00 g 20.46 g
Koolhydraten 23.44 g 53.28 g
Eiwit 1.11 g 2.51 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no