Cookie Icing bloempatroon

Koekjes versieren met een bloempatroon. Een royal (cookie) icing hard goed uit. De koekjes zijn hierdoor stapelbaar. Lees hier hoe je een royal icing maakt en gebruikt op je vers gebakken koekjes (met recept!).

10 - 12 koekjes

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cookie Icing bloempatroon

Extra nodig:

uitsteekvormpje rond
cocktailprikker
spuitzak
spuitmondje met een kleine ronde opening
plasticfolie
deegroller
bakpapier

Voor de glazuur:

400 g poedersuiker
10 g eiwitpoeder
60 ml water
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

Voor de koekjes:

25 g margarine
mespuntje zout
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
100 g basterdsuiker (witte)
1 ei op kamertemperatuur
200 g bloem

preparation

Bereiding

1

Royal icing maken (bak je zelf koekjes; zie voor recept stap 9)

Roer in een schaaltje de poedersuiker met het eiwitpoeder en het water. Meng eerst 9/10 van het water door het poeder. Voeg de rest van het water pas aan het einde druppelsgewijs toe als alles goed gemengd is. De icing heeft de juiste structuur wanneer je een lepeltje uitneemt, dit teruggiet in het schaaltje, en de icing binnen 10 seconden weer een glad oppervlak heeft. Doe 2/3 van de witte icing in een schaaltje en meng hierdoor wat van de rode kleurstof totdat de Cookie Icing een egaal roze kleur heeft.

2

Lijn trekken

Trek met behulp van bijvoorbeeld een satéprikker een volle roze lijn op een enkele mm van de rand van het koekje. Laat het koekje 15 minuten drogen voordat je verder gaat.

3

Figuur inkleuren met royal (cookie) icing

Zodra de lijn droog is, vul je de rest van het koekje binnen de lijn op met de roze Cookie Icing. Gebruik hiervoor een lepeltje. Wacht tot de Cookie Icing mooi is uitgevloeid. Dan is het koekje klaar om verder te gaan met decoreren.

4

Cookie icing wit

Doe de resterende witte royal icing in een spuitzak met klein spuitmondje.

5

Trek strepen

Trek vijf strepen met de witte cookie icing op het ingekleurde roze koekje.

6

Bloempatroon maken

Trek vanuit het midden met een cocktailprikker lijnen zodat er een bloemetje ontstaat.

7

Laat de icing drogen

Laat de koekjes met cookie icing minstens 40 minuten drogen voor serveren.

8

Wil je de koekjes stapelen?

Na 4 uur naast elkaar drogen is de royal cookie icing volledig uitgehard en voldoende om de koekjes te kunnen stapelen. Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel.

9

Recept voor uitsteek koekjes

Het is natuurlijk het leukst en lekkers om de koekjes zelf te bakken. Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze gaat decoreren met een royal cookie icing.

10

Maak het koekjesdeeg. Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout luchtig.

11

Voeg het ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen. Roer er dan met een spatel de bloem door en kneed met schone handen snel tot een samenhangend deeg. Maak er een bol van, maak hem iets plat en pak het koekjesdeeg in huishoudfolie. Leg het een uur in de koelkast.

12

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 160 °C

13

Leg de plak koekjesdeeg op een bebloemd werkblad en rol uit tot ongeveer ½ centimeter dik. Steek er met stekers zoveel mogelijk koekjes uit en leg die op de bakplaat met bakpapier. Maak van de restjes deeg weer een bol en rol opnieuw uit. Steek ook hier weer koekjes uit. Ga door tot het deeg op is.

14

Bak de koekjes 20-30 minuten (afhankelijk van de oven en de dikte van het koekje) en keer halverwege de baktijd de bakplaat om zodat ze gelijkmatig bruin bakken. De koekjes zijn gaar als je ze over de bakplaat kunt schuiven (niet meer plakken).

Baktijd: 20 - 30 Minuten

15

Laat de koekjes buiten de oven op een rooster helemaal afkoelen en verpak ze in een luchtdichte koektrommel.

Voedingswaarden Voor het recept Cookie Icing bloempatroon

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1206 kJ
288 kcal
1453 kJ
347 kcal
Vet 2.45 g 2.95 g
Koolhydraten 61.96 g 74.65 g
Eiwit 3.66 g 4.41 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no