Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Citroentaart met rozen van fondant

Een heerlijke Wolken Citroen taart met schattige roosjes. Deze taart is onderdeel van de 'Taart van de Eeuw'.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Citroentaart met rozen van fondant

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen
200 ml slagroom
3 eieren

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g boter (op kamertemperatuur)
125 ml melk
1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma
3 el Lemon curd

Voor decoratie:

3 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit (450 g)
Dr. Oetker Kleurstoffen

Extra nodig:

beslagkom
mixer met garden
springvorm Ø 24 cm
bakpapier
kartelmes/broodmes
schaal
fondant - of deegroller
uitsteekvormpje rond Ø 3 cm en een ovale uitsteker voor bloemblaadjes
cocktailprikker of droge spaghetti

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Leg het zakje poedersuiker uit de verpakking Wolken Citroen opzij, deze gebruik je later pas bij het decoreren. Bereid de Wolken Citroencake verder volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 50 - 55 minuten

2

Voor de vulling

Zodra de taart de oven uit komt moet deze goed afkoelen. In de tussentijd maak je de botercrème. Volg hiervoor de aanwijzigingen op de verpakking. Meng tot slot 1 tl Vanille Aroma door de botercrème. Roer vervolgens in een schaaltje de Lemon curd los.

3

Zodra de Wolken Citroen goed is afgekoeld snijd je de taart horizontaal 2x door, zodat je drie gelijke lagen krijgt.

4

Taart vullen

Leg de onderste helft op een serveerschaal en bestrijk met een flinke laag vanille-botercrème. Leg de middelste helft hier bovenop en bestrijk deze met de losgeklopte Lemon curd. Leg tot slot de toplaag erop en bestrijk de taart rondom met de overgebleven botercrème. Plaats de taart in de koelkast.

5

Citroen taart bekleden met fondant

Meng een beetje gele en blauwe kleurstof door 2 pakjes witte fondant zodat je groene fondant krijgt. Kneed het goed door, zodat het soepel is. Gebruik het zakje poedersuiker om het aanrecht te bestuiven en rol de fondant in een cirkel uit. De cirkel moet een doorsnede hebben gelijk aan die van de springvorm en 2 keer de hoogte van de taart, in dit geval ongeveer Ø 35 cm. Bekleed de citroentaart met de groene fondant.

6

Rozen en blaadjes maken

Neem een beetje witte fondant en maak het groen door een beetje blauwe en gele kleurstof toe te voegen. Kneed het goed door. Maak van het groene fondant de bloemblaadjes.

Neem nog een stukje fondant en kleur dit roze. Kneed het goed door, rol het uit. Steek met de ronde Ø 3 cm uitsteker vijf rondjes uit om in totaal 2 roosjes (rolroosjes) te maken. Herhaal dit met andere kleuren fondant voor meerdere en andere kleuren roosjes.

7

Roosjes van fondant maken

Leg de rondjes onder elkaar waarbij ze met de randen aan elkaar geplakt zijn. Maak de zijkanten wat dunner, dit worden de randjes van de rozenblaadjes. Rol de rondjes luchtig op. Snijd doormidden. Vouw de randjes wat naar buiten en snijd eventueel iets aan de onderkant af om de roosjes wat platter te maken. Maak zo van alle kleuren fondantroosjes.

8

Citroen taart decoreren met rozen

Leg eerst de bloemblaadjes op de taart. Prik in de gekleurde roosjes een klein stukje droge spaghetti of een cocktailprikker. Prik dit voorzichtig in de taart en duw een beetje aan. Bevestig zo alle roosjes op de taart.

Voedingswaarden Voor het recept Citroentaart met rozen van fondant

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 4367 kJ
1043 kcal
2889 kJ
690 kcal
Vet 20.91 g 13.85 g
Koolhydraten 82.46 g 54.61 g
Eiwit 4.79 g 3.17 g