Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocolate Chip Cookie Cupcake

Voor als je van cupcakes en koekjes houdt! Een chocoladecupcake met een koekbodem en als topping choco botercrème met een chocolate chip cookie.

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolate Chip Cookie Cupcake

Bakgerei:

mixer met garden
10 - 12 Cupcake vormpjes
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine
2 eieren (kamertemperatuur)
100 ml melk
25 g cacao

Voor de choco botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g margarine (zacht)
100 ml melk (koud)
2 el cacao

voor decoratie en vulling:

ongeveer 24 kleine koekjes chocolate chip cookies (kleine vanillekoekjes met chocostukjes erin)
Dr. Oetker Regenboogfantasie chocobolletjes

preparation

Bereiding

1

Cupcake met koekbodem bakken

Verwarm de oven voor. Maak het beslag voor de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit toe aan het beslag. Leg in elk cupcakevormpje eerst een koekje en vul het vormpje daarna op met beslag. Bak de cupcakes verder zoals aangegeven staat op de verpakking en laat ze goed afkoelen.

Elektrische oven: ongeveer 180 °C

Heteluchtoven ongeveer 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Toef van choco botercrème

Maak de botercrème zoals aangegeven staat op de verpakking. Voeg er 2 eetlepels cacaopoeder aan toe. Vul de spuitzak met de choco botercrème. Spuit vanaf de buitenrand naar binnen en sluit af met een lichte trek naar boven zodat je een puntje aan het einde hebt.

3

Cupcake met Chocolate Chip Cookie

Zet bovenop een koekje rechtop in de toef en strooi er wat chocoladebolletjes overheen. Een heerlijke cupcake met een koekbodem!

Voedingswaarden Voor het recept Chocolate Chip Cookie Cupcake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2052kJ
490kcal
1641kJ
392kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g