Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Chocolade-Kokos muffins

Chocolade muffins met een vleugje kokos

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade-Kokos muffins

Bakgerei:

mixer met garden
cupcake-/muffin bakvorm

Voor het beslag:

1 pak Dr. Oetker Muffins
100 g pure chocolade (gesmolten)
75 g margarine (zachte)
2 eieren
50 ml water
50 g gemalen kokos

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
geraspte kokos of kokosschilfers

preparation

Bereiding

1

Chocolade smelten

Breek de pure chocolade in kleine stukjes en doe deze in een schaaltje. Verwarm de stukjes chocolade au bain marie.

2

Het muffinbeslag

Doe de mix in een beslagkom en voeg alle ingrediënten voor het beslag toe. Verwarm de oven voor. Klop het geheel met de mixer op de hoogste stand gedurende 1 minuut tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 lepels over de muffinvormpjes. Plaats de muffins in het midden van de oven.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 16 minuten

3

Muffins versieren

Smelt het Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Doe een beetje glazuur op de muffins en strijk het uit met een lepel. Bestrooi de muffins meteen met het geraspte kokos of de kokosschilfers.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade-Kokos muffins

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1260 kJ
301 kcal
1775 kJ
424 kcal
Vet 20.98 g 29.55 g
Koolhydraten 23.03 g 32.43 g
Eiwit 4.30 g 6.05 g