Flag

Kokos-Choco verwen brownies

ongeveer 6 - 8 stuks
Gemakkelijk
20
Ook zo gek op de combinatie van kokos en chocolade? Maak de luchtige Kokos-Choco verwen brownies.
Logo Image
Baktips
Lekker met een salade van fruit (aardbei, ananas, kiwi) met een dressing van honing en vers limoensap.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Extra nodig
Mixer met gardes
Mengkom

Ingrediënten

Voor de kokos brownies
1 pakDr. Oetker Wolken Choco en Vanillesmaak
3eieren
200 mlslagroom
50 ggemalen kokos
50 gextra pure chocoladevlokken
6 elchocoladepasta
15 mlkokosmelk (1 eetlepel)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Wolken Choco en Vanillesmaak
1

Voorbereiden

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. • Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray (bijv. Dr. Oetker)

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Kokos brownies bereiden

Doe de cakemix, de eieren en de slagroom in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig en schep er 30 gram gemalen kokos doorheen. Verdeel de helft van het beslag over de springvorm en strijk het glad.

3

Bak de kokos-brownies volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de kokos-brownies afkoelen. Verwijder voorzichtig de bakvorm en snijd de kokos-brownies in 6 stukken. Schep op elk stuk een lepel chocoladepasta en duw het wat uit. Bestrooi de stukken met de rest van de gemalen kokos.

Baktijd: 50 - 55 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

4

Voeg de cacaomix en een eetlepel kokosmelk aan het overige beslag toe en klop het nog een halve minuut op de hoogste stand tot een egaal beslag. Schep tot slot de chocoladevlokken erdoor. Schep het bruine beslag op het witte beslag en verdeel het gelijkmatig. Schep het niet door elkaar.

Baktips

  • Lekker met een salade van fruit (aardbei, ananas, kiwi) met een dressing van honing en vers limoensap.