Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocolade boltaart met banaan en kersen

Een feestelijke chocoladetaart voor een verwen momentje. Gevuld met slagroom, verse banaan, kersen en stukjes chocolade!

12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade boltaart met banaan en kersen

Chocolade boltaart met banaan en kersen:

1 pak Dr. Oetker Verwen Boltaart Chocolade
100 g boter of margarine
2 eieren
75 ml melk
3 bananen
500 ml slagroom (koud)
100 ml water (koud)
1 potje kersen op siroop (ontpit) (uitgelekt)

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

2

Vet de springvorm in met boter of een bakspray.

3

Chocoladetaart bereiden

Doe de boter in een beslagkom en kop deze met een mixer zacht en romig.

4

Voeg de taartmix, de eieren en de melk toe en meng het kort op de laagste stand tot een glad beslag.

5

Klop het daarna 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag. Schenk het beslag daarna in de springvorm.

6

Bak de chocoladetaart onderin de oven op een rooster in 30 minuten gaar. Prik met een sateprikker in het midden van de taart. Als deze er schoon en droog uitkomt is de chocoladetaart gaar.

7

Laat de taart zonder springvormrand afkoelen op een rooster, tot de taart helemaal is afgekoeld.

8

Vullen en decoreren

Hol met een eetlepel de binnenkant van de chocoladetaart uit (1/2 cm diep) en laat 1 cm langs de rand vrij. Verkruimel de taart kruimels grof en bewaar ze in een schaaltje.

9

Schil de bananen, halveer ze en leg ze met de vlakke kant op de uitgeholde taart. Dep de kersen droog en leg ze bovenop de banaan.

10

Klop met een mixer de slagroom stijf.

11

Doe de vullingmix en het water in een ander beslagkom en mix dit 1/2 minuut tot een gladde massa. Voeg hier direct de opgeklopte slagroom en de chocoladevlokken aan toe. Mix het nog 1/2 minuut tot een egale vulling.

12

Verdeel de vulling over de bodem en strijk het met een groot mes tot een bolvormige taart. Verdeel de overgebleven kruimels over de taart en druk dit licht aan.

13

Laat het Verwen Boltaart Chocolade 2 uur opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade boltaart met banaan en kersen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1503kJ
359kcal
925kJ
221kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 21g 13g
Eiwit 4g 2g