Chocolade boltaart met banaan en kersen

Een feestelijke chocoladetaart voor een verwen momentje. Gevuld met slagroom, verse banaan, kersen en stukjes chocolade!

12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade boltaart met banaan en kersen

Chocolade boltaart met banaan en kersen:

1 pak Dr. Oetker Verwen Boltaart Chocolade
100 g boter of margarine
2 eieren
75 ml melk
3 bananen
500 ml slagroom (koud)
100 ml water (koud)
1 potje kersen op siroop (ontpit) (uitgelekt)

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

2

Vet de springvorm in met boter of een bakspray.

3

Chocoladetaart bereiden

Doe de boter in een beslagkom en kop deze met een mixer zacht en romig.

4

Voeg de taartmix, de eieren en de melk toe en meng het kort op de laagste stand tot een glad beslag.

5

Klop het daarna 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag. Schenk het beslag daarna in de springvorm.

6

Bak de chocoladetaart onderin de oven op een rooster in 30 minuten gaar. Prik met een sateprikker in het midden van de taart. Als deze er schoon en droog uitkomt is de chocoladetaart gaar.

7

Laat de taart zonder springvormrand afkoelen op een rooster, tot de taart helemaal is afgekoeld.

8

Vullen en decoreren

Hol met een eetlepel de binnenkant van de chocoladetaart uit (1/2 cm diep) en laat 1 cm langs de rand vrij. Verkruimel de taart kruimels grof en bewaar ze in een schaaltje.

9

Schil de bananen, halveer ze en leg ze met de vlakke kant op de uitgeholde taart. Dep de kersen droog en leg ze bovenop de banaan.

10

Klop met een mixer de slagroom stijf.

11

Doe de vullingmix en het water in een ander beslagkom en mix dit 1/2 minuut tot een gladde massa. Voeg hier direct de opgeklopte slagroom en de chocoladevlokken aan toe. Mix het nog 1/2 minuut tot een egale vulling.

12

Verdeel de vulling over de bodem en strijk het met een groot mes tot een bolvormige taart. Verdeel de overgebleven kruimels over de taart en druk dit licht aan.

13

Laat het Verwen Boltaart Chocolade 2 uur opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade boltaart met banaan en kersen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1503 kJ
359 kcal
925 kJ
221 kcal
Vet 28.43 g 17.44 g
Koolhydraten 21.49 g 13.18 g
Eiwit 3.88 g 2.38 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no