Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Carrot cupcakes met yoghurttopping

Fris en kruidig. Makkelijk te maken en verrassend van smaak deze kruidige carrot cupcakes.

12 cupcakes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Carrot cupcakes met yoghurttopping

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine (op kamertemperatuur)
2 eieren (op kamertemperatuur)
100 ml melk
2 tl speculaaskruiden
75 g wortels , geraspt

Voor de topping:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 ml Griekse of Turkse yoghurt
125 ml melk

Extra nodig:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
spuitzak met spuitmond stervorm

preparation

Bereiding

1

Plaats een rooster of bakplaat in het midden van de oven. Verwarm de oven voor. Vul een muffinbakblik met de cakevormpjes.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

2

Cupcakes bakken

Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk, boter en twee theelepels koek- of speculaaskruiden toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het hierna met de mixer op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad cupcakebeslag.

Baktijd: 24 Minuten

3

Spatel 75 g geraspte wortel door het beslag. Verdeel het beslag met twee eetlepels of een ijsbollentang over de vormpjes. Bak de carrot cupcakes in ongeveer 24 minuten gaar en laat ze daarna goed afkoelen op een rooster.

4

Topping bereiden

Meng in een kom de Mix voor Botercrème met Griekse yoghurt en melk tot een gladde topping.

5

Versieren

Versier de afgekoelde wortel cupcakes met mooie toefjes yoghurttopping en een beetje geraspte wortel.

6

Van oranje en groene marsepein of fondant kun je eventueel een wortel maken en deze op de toef leggen.