Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Carrot Cake Pistache Bites

Een lekker kruidige hapje. Carrot Cake bites met pistache, witte chocolade en een vleugje sinaasappel.

6 - 8 stuks

Wat bakervaring gewenst 50 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Carrot Cake Pistache Bites

Voor de carrot cake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Carrot Cake
75 ml zonnebloemolie
75 g wortels
2 eieren
40 g gepelde pistachenoten

Voor de vulling:

100 g MonChou (op kamertemperatuur)
1 sinaasappel (3 el sinaasappelsap)

Voor de topping:

sinaasappelrasp
20 g gepelde pistachenoten
100 g witte chocolade

Extra nodig:

mixer met garden
taartrooster
uitsteekvormpje 5 cm
rasp

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 140 °C

2

Rasp de wortels en hak de pistachenoten grof. Doe de geraspte wortel en 40 gram van de pistachenoten samen met de Carrot Cakemix, eieren en olie in een beslagkom.

3

Mix het geheel met een mixer met garden op de middelste stand in een ½ minuut tot een glad Carrot Cake beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm.

4

Plaats de bakvorm op het rooster onderin de voorverwarmde oven en bak de Carrot Cake in 55-60 minuten gaar en goudbruin.

5

Prik met een satéprikker in het midden van de Carrot Cake. De Carrot Cake cake is klaar als de satéprikker er schoon en droog uitkomt. Haal de Carrot Cake uit de oven en laat de cake in de bakvorm volledig afkoelen (minimaal 30 minuten).

6

Snijd de bovenkant van de Carot Cake weg tot een gladde bovenzijde. Steek met de uitsteekvorm 6 rondjes uit de Carrot Cake.

7

Doe 100 g MonChou, de toppingmix en 3 eetlepels sinaasappelsap in een kom. Mix het geheel op de hoogste stand 1 minuut tot een gladde, romige crème.

8

Snijd de ronde Carrot Cake bites horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met de crème en leg de bovenste helft van de Carrot Cake hierop. Strijk de crème rondom glad.

9

Breek de witte chocolade in kleine stukjes en smelt in een magnetron bestendig bakje voor 1,5 minuut op 600 watt. Roer om de 30 seconde de chocolade door.

10

Verdeel de witte chocolade over de bovenkant van ieder stukje Carrot Cake en laat dit een beetje over de randen glijden. Versier de bovenkant van de stukjes Carrot Cake met de overgebleven pistachenoten. Doe dit zolang de chocolade nog vloeibaar is. Rasp sliertjes sinaasappelschil en verdeel dit over de stukjes Carrot Cake.

Voedingswaarden Voor het recept Carrot Cake Pistache Bites

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1993kJ
476kcal
1403kJ
335kcal
Vet 35.22g 24.80g
Koolhydraten 30.58g 21.54g
Eiwit 8.46g 5.96g