Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Carrot Cake met pistachenoten

Meng eens pistachenoten door het Carrot Cake beslag en gebruik ze als decoratie op de roomtopping. Een heerlijke variatie.

8 porties

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Carrot Cake met pistachenoten

Extra nodig:

mixer met garden
kartelmes/broodmes
snijplank

Voor de Carrot Cake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Carrot Cake
75 ml zonnebloemolie
75 g wortels geraspt (zelf of kant en klaar)
2 eieren

Voor de roomtopping:

100 g MonChou
3 el water

Voor vulling en decoratie:

200 g gepelde pistachenoten (gezouten en geroosterd)

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Zorg dat de eieren en de MonChou op kamertemperatuur zijn. Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 55 - 60 Minuten

2

Pistachenoten

Pel, als je ongepelde pistachenoten hebt, de pistachenoten en hak de gepelde pistachenoten grof.

3

Pistachenoten in cakebeslag

Doe de Carrot Cakemix, de eieren, de zonnebloemolie en de geraspte wortel in een beslagkom. Mix het geheel met een mixer met garden op de middelste stand in een ½ minuut tot een glad beslag. Voeg 60 g pistachenoten toe aan het beslag. Mix nog even kort het beslag door. Verdeel het beslag over de bakvorm.

4

Carrot Cake met pistachenoten bakken

Plaats de bakvorm op het rooster onderin de voorverwarmde oven en bak de Carrot Cake in 55-60 minuten gaar en goudbruin. Prik met een satéprikker in het midden van de Carrot Cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan) dan is de cake gaar. Zo niet, bak de Carrot Cake dan nog 5 minuten. Haal de Carrot Cake uit de oven en laat hem in de bakvorm afkoelen (minimaal 30 minuten) voordat je gaat decoreren met pistachenoten.

5

Roomtopping maken

Doe de 100g MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad. Voeg de toppingmix, 3 eetlepels water toe. Mix het geheel nogmaals 1 minuut met de mixer op de hoogste stand tot een gladde, romige topping.

6

Decoreren met topping en pistachenoten

Bestrijk alle kanten van de afgekoelde Carrot Cake vlak voor het serveren met de topping. Plak nu de overige pistachenoten aan alle kanten van de cake.

Voedingswaarden Voor het recept Carrot Cake met pistachenoten

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1859kJ
444kcal
1633kJ
390kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g