Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Carrot Cake met limoenroomkaas en kokos

Een spannende smaak combinatie. Traditionele Carrot Cake met een vleugje limoen en romige kokosschilfers.

8 porties

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Carrot Cake met limoenroomkaas en kokos

Voor de Carrot Cake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Carrot Cake
75 ml zonnebloemolie
75 g wortels (geraspt)
2 eieren
1 el water

Voor de roomtopping:

100 g MonChou (uit een wikkel)
3 el water
1 limoen
150 g kokosschilfers (geen rasp)

Extra nodig:

rasp
springvorm 20 (cm)

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Zorg dat de eieren en de MonChou op kamertemperatuur zijn.

2

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Onder

Baktijd: 55 - 60 minuten

3

Carrot Cake beslag maken

Doe de Carrot Cakemix, eieren, olie en geraspte wortel in een beslagkom. Gebruik je kant-en-klare geraspte wortel? Voeg dan 1 el water toe.

4

Mix het geheel met een mixer met garden op de middelste stand in 1/2 minuut tot een glad beslag.

5

Verdeel het beslag over een ingevette springvorm.

6

Carrot Cake bakken

Plaats de springvorm op het rooster onderin de voorverwarmde oven en bak de Carrot Cake in 55-60 minuten gaar en goudbruin.

7

Haal de Carrot Cake uit de oven en laat hem in de springvorm (minimaal 30 minuten) afkoelen, snijd 'm daarna door in twee lagen.

8

Limoen roomtopping maken

Doe 100 g MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad. Voeg de rasp van de schil van 1 limoen toe.

9

Doe de toppingmix erbij en drie eetlepels water. Mix het geheel op de hoogste stand 1 minuut tot een gladde, romige topping.

10

Leg de onderste plak carrot cake op een mooi taartplateau of mooie schaal

11

Smeer een laagje limoenroomkaas over de cake uit en leg de andere helft erop.

12

Bestrijk de zijkanten en bovenkant met de resterende limoenroomkaas.

13

Bedek de zijkanten en bovenkant van de carrot cake met kokosschilfers.

Voedingswaarden Voor het recept Carrot Cake met limoenroomkaas en kokos

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1758 kJ
420 kcal
1465 kJ
350 kcal
Vet 35.60 g 29.66 g
Koolhydraten 18.56 g 15.46 g
Eiwit 6.48 g 5.40 g