Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cakepops Sint en Pieten

Leuke Sinterklaastraktatie! Cakepops in de vorm van Sint en Pieten hoofdjes.

ongeveer 10 - 12 stuks

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cakepops Sint en Pieten

Bakgerei:

1 mixer met garden
1 kunststof roller
1 kunststof mesje voor fondant
1 glas gevuld met suiker/rijst/decoratiezand
stift met zwarte eetbare inkt
1 uitsteekvormpje (klein bloemetje, voor de kraagjes)

voor de cakepops:

1 pak Dr. Oetker Compleet pakket voor Cakepops
30 g margarine
1 ei (m, kamertemperatuur)

voor decoratie:

50 g witte chocolade
1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
Dr. Oetker Rolfondant rood
Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Suikerhartjes
hagelslag of ander donkerbruine strooisel (voor pietenhaar)
Dr. Oetker Kleurstoffen

preparation

Bereiding

Cupcakes bakken

Verwarm de oven voor. Bak de cakejes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze goed afkoelen. Haal de papieren bakvormpjes van de cakejes af.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 22 minuten

Cakepops maken

Houd één cakeje apart voor Sinterklaas. Verwarm de Chocodip volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dip een cakepopstokje tot ongeveer 1 cm in de chocolade. Duw heel voorzichtig het stokje met de chocoladekant in het cakeje tot ongeveer het midden. Doe dit ook met de andere acht stokjes en cakejes. Zet de cakpops in een limonadeglas gevuld met rijst of suiker en plaats ze in de koelkast voor ongeveer 10 minuten. Zet de hagelslag klaar in een bakje. Verwarm het kopje met glazuur 15 seconden bij 600 Watt in de magnetron. Roer het glazuur goed door. Haal de cakepops uit de koelkast. Doop een cakepop voorzichtig in de chocolade, wacht heel even en duw deze daarna met de bovenkant en een beetje met de zijkanten in de hagelslag (voor het haar van Piet). Zet de cakepop rechtop in een limonadeglas gevuld met rijst of suiker. Doe dit ook zo met overige 8 cakepops en laat ze drogen.

Cakepop Sinterklaas

Smelt de witte chocolade au bain marie. Duw een stokje in de gesmolten chocolade en duw deze voorzichtig in het cakeje. Plaats deze cakepop ook in de koelkast voor ongeveer 10 minuten. Verwarm de chocolade opnieuw au bain marie en doop de cakepop in de witte chocolade. Laat deze cakepop ook drogen. Decoreren cakepops: Voor de mondjes van de pieten plak je roze suikerhartjes met een klein beetje chocodip vast op de cakepops. Haal, voor de mond van Sinterklaas, het onderste hoekje van een suikerhartje en plak deze met wat glazuur op de Sint cakepop. Rol verschillende kleuren fondant uit tot dunne plakken en snijd hier, voor de pietenmutsen, cirkels uit met een doorsnede van ongeveer 4 cm. Maak schuine streepjes in de rand van de cirkels(niet te diep). Vouw de plakjes om naar binnen en draai de cirkels om. Nu heb je een pietenmutsen. Plak deze met wat chocoglazuur op de haren van de pietjes. Snijd uit de gele fondant lange ovalen, voor de veren op de mutsen. Maak in de ovalen aan iedere kant allemaal kleine sneetjes met een mesje. Voor de ogen van Sint en pieten rol je hele kleine bolletjes witte fondant. Laat ze even drogen en plak ze daarna met wat chocoglazuur of chocodip op de cakepops. Voor de pupillen kun je kleine chocostipjes maken of maak ze met een zwarte stift met eetbare inkt. Maak de kraagjes voor de pieten van witte fondant met een bloem uitsteker. Laat deze een uurtje drogen zodat ze hard worden. Doe deze voorzichtig om de stokjes van de Pieten cakepops. Plak ze eventueel vast met wat chocoglazuur of glazuur. Voor de snor en baard van Sint rol je een plak witte fondant dun uit. Hier snijd je een baard en een snor uit en deze plak je vast met wat witte chocodip op de cakepop. Snijd voor de haren van Sinterklaas een grote ovaal uit witte fondant en plak die over de helft van het hoofd ook weer met behulp van een beetje witte chocodip. Snijd uit een plak rode, uitgerolde fondant de vorm van een mijter. Maak de strepen van gele fondant en laat het geheel even een uurtje drogen. Dan is het fondant hard genoeg. Zet nu de mijter bovenop de cakepop en plak ook deze weer vast met wat glazuur. Doordat fondant hard wordt blijft de mijter goed overeind staan. Sint en pieten zijn klaar voor het heerlijk avondje!

Voedingswaarden Voor het recept Cakepops Sint en Pieten

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1373kJ
328kcal
2412kJ
576kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g