Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Brownies met salted caramel en lemon curd

Deze combinatie is voor ieder verwenmoment: de klassieke brownie, gevuld met Salted Caramel en bovenop een laagje Lemon Curd!

12 porties

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Brownies met salted caramel en lemon curd

Voor de brownie:

1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
50 g boter of margarine (kamertemperatuur)
100 ml water

Voor vulling en decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel
200 g Lemon curd
poedersuiker

Extra nodig:

mixer met garden
beslagkom
pan of kommetje

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

2

Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

3

Mix de boter tot een romige crème.

4

Voeg de browniemix en het water toe en meng alles met de laagste stand van de mixer. Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid voor een glad beslag.

5

Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.

6

Bakken

Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de oven en bak in ca. 40 minuten gaar. De brownie is klaar als de bovenkant glanzend is, iets ingezakt en van binnen nog vochtig.

Inclusief Midden

Baktijd: 40 minuten

7

Laat de brownie goed afkoelen in de bakvorm.

8

Vullen en decoreren

Haal uit de brownie uit de bakvorm en snijd met een scherp mes voorzichtig in twee brownielagen.

9

Verwijder het dopje van de Cake & Taart Vulling Salted Caramel en verdeel de salted caramel met het spuitmondje over de onderste brownielaag.

10

Smeer gelijkmatig uit. Leg nu de bovenste brownielaag op de laag met salted caramel.

11

Maak de lemon curd een beetje warm. Smeer de bovenkant van de brownie hiermee in.

12

Bestrooi met poedersuiker. Snijd de chocobrownie met salted caramelvulling en lemon curd in 12 stukjes en serveer meteen.

Voedingswaarden Voor het recept Brownies met salted caramel en lemon curd

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 837kJ
200kcal
1164kJ
278kcal
Vet 8.64g 12.00g
Koolhydraten 37.27g 51.77g
Eiwit 1.44g 1.99g