Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Brownies met salted caramel en lemon curd

Deze combinatie is voor ieder verwenmoment: de klassieke brownie, gevuld met Salted Caramel en bovenop een laagje Lemon Curd!

12 porties

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Brownies met salted caramel en lemon curd

Voor de brownie:

1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
50 g boter of margarine (kamertemperatuur)
100 ml water

Voor vulling en decoratie:

1 blikje gecondenseerde melk
zout
200 g Lemon curd
poedersuiker

Extra nodig:

pan
beslagkom
mixer met garden

preparation

Bereiding

1

Maak een eenvoudige salted caramel

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje gecondenseerde melk in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe. 

2

Bak je brownie

Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

3

Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

4

Mix de boter tot een romige crème.

5

Voeg de browniemix en het water toe en meng alles met de laagste stand van de mixer. Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid voor een glad beslag.

6

Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.

7

Bakken

Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de oven en bak in ca. 40 minuten gaar. De brownie is klaar als de bovenkant glanzend is, iets ingezakt en van binnen nog vochtig.

Inclusief Midden

Baktijd: 40 minuten

8

Laat de brownie goed afkoelen in de bakvorm.

9

Vullen en decoreren

Haal uit de brownie uit de bakvorm en snijd met een scherp mes voorzichtig in twee brownielagen.

10

Verdeel de salted caramel over de onderste brownielaag.

11

Smeer gelijkmatig uit. Leg nu de bovenste brownielaag op de laag met salted caramel.

12

Maak de lemon curd een beetje warm. Smeer de bovenkant van de brownie hiermee in.

13

Bestrooi met poedersuiker. Snijd de chocobrownie met salted caramelvulling en lemon curd in 12 stukjes en serveer meteen.

Voedingswaarden Voor het recept Brownies met salted caramel en lemon curd

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 879 kJ
210 kcal
934 kJ
223 kcal
Vet 10.41 g 11.07 g
Koolhydraten 33.65 g 35.79 g
Eiwit 3.52 g 3.74 g