Flag

Brownie-ijsjes

8 stuks
Gemakkelijk
30
Met deze kleine brownie-ijsjes kun je 's zomers en in de winter aankomen; als traktatie of lekker tussendoortje. Een feest voor het oog!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de brownies
1 pakDr. Oetker Brownies Choco
50 gboter of margarine
100 mlwater
Voor de ijsjes versiering
600 gwitte chocolade
200 gpure chocolade
1 pakDr. Oetker Kleurstoffen
Dr. Oetker Regenboogfantasie en/of andere decoraties naar keuze
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
8ijslolliestokjes
pan met heet water en passende kom
3kommen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Brownies Choco
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie en/of andere decoraties naar keuze
1

Voorbereiden

 Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.

2

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

3

Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

4

Brownies bereiden

Doe de boter in een beslagkom en mix met een mixer met gardes zacht en romig (niet luchtig kloppen). Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de laagste snelheid door tot een glad beslag.

5

Brownies bakken

Plaats de brownievorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig.

Positie rooster: Midden

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

6

Laat helemaal afkoelen en snijd in 8 gelijke stukken.

7

Brownie-ijsjes versieren

Snij met een mesje de hoekjes van de bovenkant van de brownies eraf, zodat ze de vorm van een ijsje krijgen. Leg ze op een rek en steek in elke brownie een ijsstokje. Koel 1 uur in de vriezer.

Opstijftijd: 60 Minuten

8

Smelt de witte chocolade au bain-marie in een kom boven een pan met heet water op het vuur.

9

Verdeel de gesmolten chocolade over drie kommen en voeg wat druppels kleurstof toe zodat de chocolade de juiste kleur heeft. Je kunt voor het kleuren van chocolade het beste kleurstof op oliebasis gebruiken.

10

Haal de brownie-ijsjes uit de vriezer en giet met een lepel de gekleurde witte chocolade over de brownies tot ze helemaal bedekt zijn. Koel het geheel 15 minuten in de koelkast.

Opstijftijd: 15 Minuten

11

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Haal de brownies uit de koelkast en bedruip ze aan de bovenkant met de gesmolten pure chocolade. Bestrooi met sprinkels naar keuze en laat afkoelen totdat de chocolade is gestold.