Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Browniehart met chocolade en peer

Mascarpone, smeuïge chocolade brownies en fruit: voor als de liefde door de maag gaat. Een heerlijke valentijnstaart!

1 stuk

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Browniehart met chocolade en peer

:

Bakpapier
Hartvormige bakvorm

Voor de chocoladebodem:

1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
50 g margarine
2 eieren

Voor de vulling:

100 g Mascarpone
125 ml slagroom
2 tl Dr. Oetker Rum Aroma
50 g suiker
1 klein potje peren op sap

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor. Vet de hartvormige bakvorm in met boter. Leg het hartvormige bakpapier onderin de bakvorm (gebruik je de rechthoekige bakvorm uit de verpakking, dan hoeft je de bakvorm niet in te vetten en geen bakpapier te gebruiken).

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: over 40 Minuten

2

Bereid de Brownies volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking en vervang daarbij het water door 2 eieren. Bak de Brownies gaar in ca. 40 minuten.

3

Snijd de rand van de Brownies voorzichtig los van de vorm. Verwijder de vorm en laat de Brownies goed afkoelen.

4

Klop de slagroom met de suiker stijf en meng de mascarpone en de aroma erdoor. Snijd de Brownies horizontaal doormidden. Besprenkel de onderkant met het sap van de peren. Bestrijk de onderste helft van de Brownies vervolgens met de helft van de vulling en steek hier plakjes peer in. Leg de bovenste helft van de Brownies hierop en bestrijk deze met de rest van de vulling.

5

Smelt de Chocoglazuur volgens de bereidingswijze op de verpakking. Decoreer het browniehart met peer en gesmolten Chocoglazuur. Plaats de taart ca. 1 uur in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Browniehart met chocolade en peer

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 15005kJ
3584kcal
1340kJ
320kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g