Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Boter, kaas en eieren cake

Speel jij het spelletje mee? Maak ook eens deze grappige boter, kaas en eierencakejes. Leuk als kindertraktatie!

9 stuks

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Boter, kaas en eieren cake

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
bakvorm (vierkant 18 cm)
spatel of plat mes
bakpapier

Voor de cake:

200 g Mix voor Boerencake (Koopmans)
2 eieren
100 g margarine (zacht)
2 el Dr. Oetker Citroenrasp
200 g aardbeiensaus
1 pak kokosbrood (roze en geel)
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
1 zakje Dr. Oetker Roze glazuur
1 tube Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur

preparation

Bereiding

1

De cake bakken

Verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in. Gebruik hiervoor eventueel de handige Dr. Oetker Bakspray. Bereid de cakemix met eieren en boter volgens de aanwijzingen op de verpakking en spatel de Citroenrasp erdoor. Schep het beslag in de vorm en strijk het met een spatel glad. Bak de cake in ca. 35 minuten gaar.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 35 - 40 minuten

2

Boter, kaas en eieren cake maken

Controleer of de cake gaar is, door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Kleeft er nog beslag aan, verleng dan de baktijd met 5-10 minuten en controleer weer. Laat de gare cake 10 minuten in de uitgeschakelde open oven staan.

3

Maak de cake los van de vorm, leg er een stuk bakpapier op en keer de cake op een rooster. Trek voorzichtig het meegebakken bakpapier eraf. Bestrijk de cake met een dun laagje aardbeiensaus. Laat de cake helemaal uitdampen en afkoelen.

4

Snijd de cake in 9 gelijke stukken. Bestrijk elk stukje met wat aardbeiensaus. Leg op 4 stukjes cake een passend gesneden stukje geel kokosbrood en op de overige 5 stukjes een passend stukje roze kokosbrood.

5

Verwarm de glazuren volgens de aanwijzingen op de zakjes. Bestrijk de cakestukken met wit kokosbrood met wit glazuur en die met roze kokosbrood met roze glazuur. Herhaal dit een paar keer, zodat het mooi egaal van kleur wordt.

6

Leg de stukjes cake als een dambord tegen elkaar aan. Teken met een schrijfstift cirkels en kruisjes op de cakejes, zoals bij het spelletje boter kaas en eieren.

Voedingswaarden Voor het recept Boter, kaas en eieren cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1997kJ
477kcal
1562kJ
373kcal
Vet 20.58g 16.08g
Koolhydraten 67.88g 53.03g
Eiwit 3.81g 2.97g