Boter, kaas en eieren cake

Speel jij het spelletje mee? Maak ook eens deze grappige boter, kaas en eierencakejes. Leuk als kindertraktatie!

9 stuks

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Boter, kaas en eieren cake

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
bakvorm (vierkant 18 cm)
spatel of plat mes
bakpapier

Voor de cake:

200 g Mix voor Boerencake (Koopmans)
2 eieren
100 g margarine (zacht)
2 el Dr. Oetker Citroenrasp
200 g aardbeiensaus
1 pak kokosbrood (roze en geel)
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
1 zakje Dr. Oetker Roze glazuur
1 tube Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur

preparation

Bereiding

1

De cake bakken

Verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in. Gebruik hiervoor eventueel de handige Dr. Oetker Bakspray. Bereid de cakemix met eieren en boter volgens de aanwijzingen op de verpakking en spatel de Citroenrasp erdoor. Schep het beslag in de vorm en strijk het met een spatel glad. Bak de cake in ca. 35 minuten gaar.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 35 - 40 minuten

2

Boter, kaas en eieren cake maken

Controleer of de cake gaar is, door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Kleeft er nog beslag aan, verleng dan de baktijd met 5-10 minuten en controleer weer. Laat de gare cake 10 minuten in de uitgeschakelde open oven staan.

3

Maak de cake los van de vorm, leg er een stuk bakpapier op en keer de cake op een rooster. Trek voorzichtig het meegebakken bakpapier eraf. Bestrijk de cake met een dun laagje aardbeiensaus. Laat de cake helemaal uitdampen en afkoelen.

4

Snijd de cake in 9 gelijke stukken. Bestrijk elk stukje met wat aardbeiensaus. Leg op 4 stukjes cake een passend gesneden stukje geel kokosbrood en op de overige 5 stukjes een passend stukje roze kokosbrood.

5

Verwarm de glazuren volgens de aanwijzingen op de zakjes. Bestrijk de cakestukken met wit kokosbrood met wit glazuur en die met roze kokosbrood met roze glazuur. Herhaal dit een paar keer, zodat het mooi egaal van kleur wordt.

6

Leg de stukjes cake als een dambord tegen elkaar aan. Teken met een schrijfstift cirkels en kruisjes op de cakejes, zoals bij het spelletje boter kaas en eieren.

Voedingswaarden Voor het recept Boter, kaas en eieren cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1997 kJ
477 kcal
1562 kJ
373 kcal
Vet 20.58 g 16.08 g
Koolhydraten 67.88 g 53.03 g
Eiwit 3.81 g 2.97 g

Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no