Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Bloementuintje cupcakes

Daar wordt je toch vrolijk van: maak een gezellig bloementuintje. Natuurlijk met Cupcakes als basis.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Bloementuintje cupcakes

:

Cupcake bakvorm
Kunststof roller
Scherp mesje
Sateprikkers
Cocktailprikkers
poedersuiker
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes (groene)

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor het bloementuintje:

Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
Krokovlokken (Venz)
12 zachte bloemsnoepjes

preparation

Bereiding

1

Cupcakes bakken

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

De bloemen van marsepein maken

Kneed de helft van de groene marsepein soepel. Bestrooi het werkblad met een beetje poedersuiker. Verdeel de groene marsepein in twee stukken en rol beide uit tot een lap met een dikte van 3 mm. Snijd er met een puntig mesje 12, 18 of 24 bladvormige figuurtjes uit (ca. 4 cm lengte en op het breedste stuk ca. 1 ½ cm breed). Trek er met een satéprikker voorzichtig bladnerven in. Knip het scherpe puntje van de cocktailprikkers af. Leg de blaadjes met de nerven naar beneden op een snijplank en duw in elk blaadje voorzichtig een cocktailprikker, zodat deze aan de onderkant van het blad uitsteekt. Knip de satéprikkers doormidden, knip het scherpe puntje eraf, en steek er een bloemsnoepje op.

3

Bloementuintje cupcakes versieren

Spuit op elk cupcake een toef Dr. Oetker Cupcake Topping en strijk het met een glad mes uit. Strooi de chocoladevlokken op een bord, (verwijder de kroko-figuurtjes) en dip de cupcakes in de vlokken. Steek in elke cupcake een bloemsnoepje en 1 of 2 bloemblaadjes van marsepein.