Belegd Notenbrood

Rucola, roombrie, peer en honing op een knapperig zelfgebakken notenbrood. Daar kun je de dag goed mee beginnen. Natuurlijk ook lekker als lunch.

8 porties

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Belegd Notenbrood

:

Mixer met deeghaken
Springvorm Ø24 cm

Voor het deeg:

350 g tarwebloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
1 tl suiker
0,5 tl kaneel
mespuntje zout (ca. 4 g)
50 g ongezouten notenmix (hazelnoten, amandelen, walnoten) fijngehakt
150 ml water (handwarm)
1 ei op kamertemperatuur
25 g margarine (zacht)
1 ei losgeklopt

Voor het beleg:

0,5 zakjes rucola
300 g roombrie
1 peer (bijvoorbeeld Conference)
honing
50 g ongezouten notenmix (hazelnoten, amandelen, walnoten) fijngehakt

preparation

Bereiding

1

Notenbrood deeg maken

Hak de noten fijn. Meng tarwebloem, gist, suiker, kaneel, fijngehakte notenmix en zout in een kom. Meng het water met het ei en de boter en schenk het in een kuiltje bij de bloem. Kneed het deeg in ca. 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een elastisch deeg. Vorm het deeg tot een mooie bol en laat het in de kom afgedekt met een theedoek 15 minuten rijzen.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: ongeveer 15 minuten

2

Het notenbrood deeg laten rijzen

Vet de springvorm in met boter of gebruik Dr. Oetker Bakspay. Leg de bol deeg in het midden van de springvorm, en verdeel het over de gehele bodem van de springvorm. Bestrijk het deeg licht met losgeklopt ei en bestrooi het met een beetje bloem. Maak met een mes een verdeling op het deeg van acht gelijke punten (laat de punten in de springvorm zitten). Laat het deeg afgedekt met een theedoek 45 minuten rijzen op een warme plaats.

3

Het notenbrood bakken

Plaats een rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Bak het notenbrood in ca. 15 minuten gaar en mooi goud bruin. Neem het uit de vorm en laat het uitdampen.

4

Het notenbrood beleggen

Snijd het afgekoelde notenbrood in de acht punten en snijd de punten horizontaal door midden. Verdeel wat rucola over de broodbodems. Snijd de roombrie in 8 dunne plakken en leg op elke notenbrood een plakje brie. Snijd de peer in 8-16 dunne parten, snijd kroontje en klokhuis weg. Leg op elke broodpunt 1-2 stukken peer. Bestrooi de notenbroodjes met fijngehakte notenmix en druppel er naar smaak honing over. Dek de notenbroodjes af met de kapjes.

Voedingswaarden Voor het recept Belegd Notenbrood

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1817 kJ
434 kcal
1197 kJ
286 kcal
Vet 23.60 g 15.53 g
Koolhydraten 37.14 g 24.44 g
Eiwit 16.79 g 11.05 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no