Voor het recept Belegd Notenbrood
Mixer met deeghaken | |
Springvorm Ø24 cm |
350 g | tarwebloem |
1 zakje | Dr. Oetker Gist |
1 tl | suiker |
0,5 tl | kaneel |
mespuntje | zout (ca. 4 g) |
50 g | ongezouten notenmix (hazelnoten, amandelen, walnoten) fijngehakt |
150 ml | water (handwarm) |
1 | ei op kamertemperatuur |
25 g | margarine (zacht) |
1 | ei losgeklopt |
0,5 zakjes | rucola |
300 g | roombrie |
1 | peer (bijvoorbeeld Conference) |
honing | |
50 g | ongezouten notenmix (hazelnoten, amandelen, walnoten) fijngehakt |
Hak de noten fijn. Meng tarwebloem, gist, suiker, kaneel, fijngehakte notenmix en zout in een kom. Meng het water met het ei en de boter en schenk het in een kuiltje bij de bloem. Kneed het deeg in ca. 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een elastisch deeg. Vorm het deeg tot een mooie bol en laat het in de kom afgedekt met een theedoek 15 minuten rijzen.
Elektrische oven: 220 °C
Heteluchtoven 200 °C
Baktijd: ongeveer 15 minuten
Vet de springvorm in met boter of gebruik Dr. Oetker Bakspay. Leg de bol deeg in het midden van de springvorm, en verdeel het over de gehele bodem van de springvorm. Bestrijk het deeg licht met losgeklopt ei en bestrooi het met een beetje bloem. Maak met een mes een verdeling op het deeg van acht gelijke punten (laat de punten in de springvorm zitten). Laat het deeg afgedekt met een theedoek 45 minuten rijzen op een warme plaats.
Plaats een rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Bak het notenbrood in ca. 15 minuten gaar en mooi goud bruin. Neem het uit de vorm en laat het uitdampen.
Snijd het afgekoelde notenbrood in de acht punten en snijd de punten horizontaal door midden. Verdeel wat rucola over de broodbodems. Snijd de roombrie in 8 dunne plakken en leg op elke notenbrood een plakje brie. Snijd de peer in 8-16 dunne parten, snijd kroontje en klokhuis weg. Leg op elke broodpunt 1-2 stukken peer. Bestrooi de notenbroodjes met fijngehakte notenmix en druppel er naar smaak honing over. Dek de notenbroodjes af met de kapjes.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1817
kJ
434 kcal |
1197
kJ
286 kcal |
Vet | 23.60 g | 15.53 g |
Koolhydraten | 37.14 g | 24.44 g |
Eiwit | 16.79 g | 11.05 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no