Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Belegd Notenbrood

Rucola, roombrie, peer en honing op een knapperig zelfgebakken notenbrood. Daar kun je de dag goed mee beginnen. Natuurlijk ook lekker als lunch.

8 porties

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Belegd Notenbrood

:

Mixer met deeghaken
Springvorm Ø24 cm

Voor het deeg:

350 g tarwebloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
1 tl suiker
0,5 tl kaneel
mespuntje zout (ca. 4 g)
50 g ongezouten notenmix (hazelnoten, amandelen, walnoten) fijngehakt
150 ml water (handwarm)
1 ei op kamertemperatuur
25 g margarine (zacht)
1 ei losgeklopt

Voor het beleg:

0,5 zakjes rucola
300 g roombrie
1 peer (bijvoorbeeld Conference)
honing
50 g ongezouten notenmix (hazelnoten, amandelen, walnoten) fijngehakt

preparation

Bereiding

1

Notenbrood deeg maken

Hak de noten fijn. Meng tarwebloem, gist, suiker, kaneel, fijngehakte notenmix en zout in een kom. Meng het water met het ei en de boter en schenk het in een kuiltje bij de bloem. Kneed het deeg in ca. 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een elastisch deeg. Vorm het deeg tot een mooie bol en laat het in de kom afgedekt met een theedoek 15 minuten rijzen.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: ongeveer 15 minuten

2

Het notenbrood deeg laten rijzen

Vet de springvorm in met boter of gebruik Dr. Oetker Bakspay. Leg de bol deeg in het midden van de springvorm, en verdeel het over de gehele bodem van de springvorm. Bestrijk het deeg licht met losgeklopt ei en bestrooi het met een beetje bloem. Maak met een mes een verdeling op het deeg van acht gelijke punten (laat de punten in de springvorm zitten). Laat het deeg afgedekt met een theedoek 45 minuten rijzen op een warme plaats.

3

Het notenbrood bakken

Plaats een rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Bak het notenbrood in ca. 15 minuten gaar en mooi goud bruin. Neem het uit de vorm en laat het uitdampen.

4

Het notenbrood beleggen

Snijd het afgekoelde notenbrood in de acht punten en snijd de punten horizontaal door midden. Verdeel wat rucola over de broodbodems. Snijd de roombrie in 8 dunne plakken en leg op elke notenbrood een plakje brie. Snijd de peer in 8-16 dunne parten, snijd kroontje en klokhuis weg. Leg op elke broodpunt 1-2 stukken peer. Bestrooi de notenbroodjes met fijngehakte notenmix en druppel er naar smaak honing over. Dek de notenbroodjes af met de kapjes.

Voedingswaarden Voor het recept Belegd Notenbrood

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1817kJ
434kcal
1197kJ
286kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g