Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

BBQ cupcakes

Tijd voor een BBQ? Nodig jouw vrienden uit met lekkere zoete BBQ cupcakes.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept BBQ cupcakes

:

Mixer met garden
Kunststof roller
Cupcake bakvorm
Cupcake vormpjes
Sateprikkers

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
oranje decoratiesuiker
2 dropveters
fruitgums
marsepein bruin of zachte chocolade (zoals Mars of Sinassnippers)

preparation

Bereiding

Bereidingswijze

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze daarna goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 24 minuten

1

Cupcakes versieren

Bestrijk de cupcakes aan de bovenkant met een laagje Choco dip. Strooi in het midden een beetje oranje decoratiesuiker.

2

Snijd van een drop jojo 4 à 5 reepjes die als het 'rooster' dienen en plak ze bovenop de cupcake. Dit kun je ook doen met botercrème (die je grijs kleurt met kleurstof) in een spuitzak met een kleine, ronde spuitmond. De streepjes van het rooster spuit je er dan op.

3

Maak twee satéprikkers op maat van de cupcake en prik daar wat stukjes fruitgums aan (rood, groen en oranje als 'paprika' en de gele als 'ananas') Voor het vlees gebruik je blokjes bruine marsepein of fondant of zachte chocolade. Leg deze satéstokjes bovenop de cupcakes en de BBQ kan beginnen!

Voedingswaarden Voor het recept BBQ cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1227 kJ
293 kcal
1679 kJ
401 kcal
Vet 19.81 g 27.14 g
Koolhydraten 24.14 g 33.07 g
Eiwit 3.95 g 5.41 g