Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Bananabread (basisrecept)

recipe-Bananabread (basisrecept)

Een paar hele rijpe bananen op de fruitschaal? Bak zelf een heerlijke bananabread. Eenvoudig en onweerstaanbaar lekker!

10 stuks

Eenvoudig 10 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Bananabread (basisrecept)

Voor het bananabread:

2 bananen (zeer rijp)
80 g boter (op kamertemperatuur)
1 tl Dr. Oetker Baksoda (Baking soda)
snufje zout
200 g suiker
1 ei (op kamertemperatuur)
1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma
185 g bloem

Extra nodig:

cakevorm 25 cm
bakpapier
steelpan
pollepel

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170°C

Heteluchtoven: 150°C

2

Vet de cakevorm in en bekleed de vorm met bakpapier.

3

Smelt de boter in een pannetje en laat wat afkoelen.

4

Prak in een grote kom de bananen fijn en roer de gesmolten boter erdoor.

5

Roer Dr. Oetker Baksoda, zout, suiker, ei en vanille met een pollepel door het banaan-botermengsel tot de ingrediënten goed gemengd zijn.

6

Roer de bloem er met een pollepel goed door.

7

Schep het bananabread beslag over in de cakevorm en zet de het bananabread iets onder het midden in de oven. (Baksoda begint meteen werken als het in aanraking komt met een zuur, daarom moet je niet te lang wachten voordat je het baksel in de oven zet. ) Bak het bananabread ongeveer in een uur gaar.

Baktijd: 60 Min.

8

Controleer of het bananabread is, prik met een satéprikker in het bananabread. Komt deze er schoon uit, dan is het bananabread gaar.

9

Laat het bananabread op een rooster afkoelen.

Voedingswaarden Voor het recept Bananabread (basisrecept)

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1031kJ
245kcal
1170kJ
278kcal
Vet 7.3g 8.2g
Koolhydraten 40g 46g
Eiwit 3.4g 3.8g