Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Banaan muffins (basisrecept)

Bakken met banaan is super lekker. Met dit basisrecept bak je heerlijke, smeuige banaan muffins.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Banaan muffins (basisrecept)

Voor het banaan muffins beslag:

250 g bloem
1 tl Dr. Oetker Backin
1 zakje Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
snufje zout
2 - 3 bananen (rijp)
100 g kristalsuiker
50 g basterdsuiker (bruine)
1 ei (op kamertemperatuur)
100 ml olijfolie
1,5 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

Extra nodig:

muffin bakblik of 12 cakevormpjes

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven. Vet een muffinvorm in met een beetje van de olie.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 25 Minuten

2

Meng in een kom de bloem, Backin, Baksoda en het zout.

3

Prak in een andere kom de bananen en meng die met de suiker, ei, olijfolie en vanille aroma.

4

Spatel de droge ingrediënten door het bananenmengsel.

5

Verdeel het bananenmuffins beslag over de vorm.

6

Bak de bananenmuffins 25 minuten in de oven gaar en goudbruin.

7

Laat de muffinvorm 5 minuten op een rek afkoelen en haal daarna de bananenmuffins uit de vorm.

8

Laat de bananen muffins verder afkoelen op het rooster.