Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Babycakejes - Geboorte cupcakes

Snel te maken geboorte cupcakes. Deze babycakjes zijn een leuk en lekker alternatief voor de bekende beschuit met muisjes. Ook leuk als kraamcadeau!

12 cupcakes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Babycakejes - Geboorte cupcakes

:

Bakpapier
Evt. muffin bakblik
Mixer met garden
1 pak Dr. Oetker Cakevormpjes

Voor de geboorte cupcakes:

150 g margarine
3 eieren
150 g fijne kristalsuiker
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
150 g tarwebloem
mespuntje zout

Voor de garnering:

1 zakje Dr. Oetker Roze glazuur of Dr. Oetker Gebaksglazuur
0,5 pakken geboortemuisjes (roze of blauw)

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Laat de boter en de eieren in minstens 3 uur op kamertemperatuur komen. Warm de oven voor. Zet de cakevormpjes in elkaar op de bakplaat of gebruik een muffinplaat en zet in elke holte een papieren cakevormpje. Knip een stuk bakpapier ter grootte van de bakplaat

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 130 °C

Baktijd: ongeveer 25 Minuten

2

Het geboorte cupcake beslag

Klop met de mixer in ongeveer 5 minuten de boter, fijne suiker en vanillesuiker romig. Voeg een voor een de eieren toe en roer het glad. Zeef de bloem en zout boven de kom en spatel dit door het beslag voor de cupcakes.

3

Vormpjes vullen en bakken

Verdeel het beslag over de cakevormpjes en dek ze af met bakpapier. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de babycakejes in 25 minuten goudgeel en gaar. Verwijder na 20 minuten het vel bakpapier. Zet de geboorte cupcakes op een taartrooster en laat ze helemaal afkoelen.

4

Geboorte cupcakes versieren

Verwijder voorzichtig de papieren vormpjes. Bereid het glazuur naar keuze (roze of wit) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk op de geboorte cupcakes wat glazuur en strijk het uit met een met warm water natgemaakt mes. Bestrooi het glazuur direct met muisjes en laat het opdrogen. Zet de geboorte cupcakes in schone cakevormpjes.

Voedingswaarden Voor het recept Babycakejes - Geboorte cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1206 kJ
288 kcal
1629 kJ
389 kcal
Vet 11.25 g 15.20 g
Koolhydraten 42.26 g 57.10 g
Eiwit 3.37 g 4.56 g