Apple Carrot cake

Kruidige Carrot, romige topping en frisse appel. De traktatie voor een herstachtige middag.

8 porties

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Apple Carrot cake

Bakgerei:

mixer met garden
beslagkom

Carrot Cake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Carrot Cake
75 ml zonnebloemolie
75 g wortels geraspt (zelf of kant en klaar)
2 eieren (m, kamertemperatuur)
100 g MonChou (kamertemperatuur)
3 el water
2 appels

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Onder

Baktijd: 55 - 60 Minuten

2

Carrot Cakebeslag

Doe de cakemix, de eieren, de zonnebloemolie en de geraspte wortel in een beslagkom. Mix het geheel met een mixer met garden op de middelste stand in een ½ minuut tot een glad beslag. Snijd 1 appel in blokjes en roer deze door het Carrot Cake beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm.

3

Snijd de andere appel in mooie schijfjes. Verdeel de schijfjes appel over de Carrot Cake.

4

Carrot Cake bakken

Plaats de bakvorm op het rooster onderin de voorverwarmde oven en bak de Carrot Cake in 55-60 minuten gaar en goudbruin. Controleer of de cake gaar is. Prik hiervoor met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog dan is de cake gaar. Zo niet, bak de carrot cake dan nog 5 minuten. Haal de Carrot Cake uit de oven en laat deze minimaal 30 minuten in de bakvorm afkoelen voordat je gaat decoreren.

5

Vulling bereiden

Mix 100 g MonChou in een kom met een mixer met garden glad. Voeg de toppingmix en 3 eetlepels water toe. Mix het geheel nogmaals 1 minuut met de mixer op de hoogste stand tot een gladde, romige topping.

6

Carrot Cake vullen

Haal de afgekoelde Carrot Cake uit de bakvorm en leg deze op een snijplank. Snijd de Carrot Cake doormidden. Verdeel over de onderste helft de toppingmix. Leg de bovenkant er weer op. De Carrot Cake met appel is klaar om te serveren.

Voedingswaarden Voor het recept Apple Carrot cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1298 kJ
310 kcal
1030 kJ
246 kcal
Vet 22.47 g 17.83 g
Koolhydraten 21.59 g 17.13 g
Eiwit 4.97 g 3.94 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no