Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Apple Carrot cake

Kruidige Carrot, romige topping en frisse appel. De traktatie voor een herstachtige middag.

8 porties

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Apple Carrot cake

Bakgerei:

mixer met garden
beslagkom

Carrot Cake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Carrot Cake
75 ml zonnebloemolie
75 g wortels geraspt (zelf of kant en klaar)
2 eieren (m, kamertemperatuur)
100 g MonChou (kamertemperatuur)
3 el water
2 appels

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Onder

Baktijd: 55 - 60 minuten

2

Carrot Cakebeslag

Doe de cakemix, de eieren, de zonnebloemolie en de geraspte wortel in een beslagkom. Mix het geheel met een mixer met garden op de middelste stand in een ½ minuut tot een glad beslag. Snijd 1 appel in blokjes en roer deze door het Carrot Cake beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm.

3

Snijd de andere appel in mooie schijfjes. Verdeel de schijfjes appel over de Carrot Cake.

4

Carrot Cake bakken

Plaats de bakvorm op het rooster onderin de voorverwarmde oven en bak de Carrot Cake in 55-60 minuten gaar en goudbruin. Controleer of de cake gaar is. Prik hiervoor met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog dan is de cake gaar. Zo niet, bak de carrot cake dan nog 5 minuten. Haal de Carrot Cake uit de oven en laat deze minimaal 30 minuten in de bakvorm afkoelen voordat je gaat decoreren.

5

Vulling bereiden

Mix 100 g MonChou in een kom met een mixer met garden glad. Voeg de toppingmix en 3 eetlepels water toe. Mix het geheel nogmaals 1 minuut met de mixer op de hoogste stand tot een gladde, romige topping.

6

Carrot Cake vullen

Haal de afgekoelde Carrot Cake uit de bakvorm en leg deze op een snijplank. Snijd de Carrot Cake doormidden. Verdeel over de onderste helft de toppingmix. Leg de bovenkant er weer op. De Carrot Cake met appel is klaar om te serveren.

Voedingswaarden Voor het recept Apple Carrot cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1298 kJ
310 kcal
1030 kJ
246 kcal
Vet 22.47 g 17.83 g
Koolhydraten 21.59 g 17.13 g
Eiwit 4.97 g 3.94 g