Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Appeltaart met pistache-amandelspijs

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Appeltaart met pistache-amandelspijs

:

Springvorm Ø26 cm
Kwastje
Zeef
1 flesje Dr. Oetker Bakspray

Voor de taart:

100 g gepelde pistachenoten (ongezout)
1 pak Dr. Oetker Amandelspijs
50 ml water
2 zakjes Dr. Oetker Amandelschaafsel
1 pak Mix voor Appeltaart (Koopmans)
150 g boter of margarine
1 el speculaaskruiden of koekkruiden
1 ei
6 appels (zachtzure, bv. Elstar)
4 el abrikozenjam

preparation

Bereiding

1

De pistache amandelspijs

Hak 75 g van de pistachenoten heel fijn. Meng de amandelspijs met het water en de pistachenoten tot een smeuïg geheel. Hak de rest van de pistachenoten grof. Rooster ze met het amandelschaafsel in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Schud ze op keukenpapier.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: over 60 Minuten

2

Het appeltaartdeeg

Kneed de appeltaartmix met de boter, speculaaskruiden en het losgeklopte ei door elkaar. Vet de bakvorm in met bakspray en bekleed de vorm met deeg.

3

Verdeel het spijsmengsel over de bodem van de taart. Zet de vorm in de koelkast. Verwarm de oven voor.

4

De appelvulling

Schil de appels, halveer ze. Verwijder de klokhuizen, snijd ze in plakjes. Verdeel de stukjes appel over de spijs.

5

Bakken en bestrijken

Bak de taart in het midden van de oven mooi bruin en gaar. Verwarm de jam, zeef het en strijk het met een kwastje over de taart. Verdeel de geroosterde nootjes erover. Laat de taart op een rooster iets afkoelen tot deze lauwwarm is. Snijd de taart in punten.

Voedingswaarden Voor het recept Appeltaart met pistache-amandelspijs

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 0kJ
0kcal
0kJ
0kcal
Vet 274.11g 12.77g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g