Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Appeltaart met pistache-amandelspijs

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Appeltaart met pistache-amandelspijs

:

Springvorm Ø26 cm
Kwastje
Zeef
1 flesje Dr. Oetker Bakspray

Voor de taart:

100 g gepelde pistachenoten (ongezout)
1 pak Dr. Oetker Amandelspijs
50 ml water
2 zakjes Dr. Oetker Amandelschaafsel
1 pak Mix voor Appeltaart (Koopmans)
150 g boter of margarine
1 el speculaaskruiden of koekkruiden
1 ei
6 appels (zachtzure, bv. Elstar)
4 el abrikozenjam

preparation

Bereiding

1

De pistache amandelspijs

Hak 75 g van de pistachenoten heel fijn. Meng de amandelspijs met het water en de pistachenoten tot een smeuïg geheel. Hak de rest van de pistachenoten grof. Rooster ze met het amandelschaafsel in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Schud ze op keukenpapier.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 60 minuten

2

Het appeltaartdeeg

Kneed de appeltaartmix met de boter, speculaaskruiden en het losgeklopte ei door elkaar. Vet de bakvorm in met bakspray en bekleed de vorm met deeg.

3

Verdeel het spijsmengsel over de bodem van de taart. Zet de vorm in de koelkast. Verwarm de oven voor.

4

De appelvulling

Schil de appels, halveer ze. Verwijder de klokhuizen, snijd ze in plakjes. Verdeel de stukjes appel over de spijs.

5

Bakken en bestrijken

Bak de taart in het midden van de oven mooi bruin en gaar. Verwarm de jam, zeef het en strijk het met een kwastje over de taart. Verdeel de geroosterde nootjes erover. Laat de taart op een rooster iets afkoelen tot deze lauwwarm is. Snijd de taart in punten.

Voedingswaarden Voor het recept Appeltaart met pistache-amandelspijs

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 23107 kJ
5519 kcal
1076 kJ
257 kcal
Vet 274.11 g 12.77 g
Koolhydraten 526.09 g 24.51 g
Eiwit 84.00 g 3.91 g