Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Amandel-Roombol

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Amandel-Roombol

:

Springvorm 24 cm
Mixer met garden

Voor de roombol:

1 pak Mix voor Meergranenbrood (Koopmans)
200 ml water (handwarm)
1 ei
50 g boter
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
150 g gewelde rozijnen
50 g ongezouten notenmix (hazelnoten, amandelen, walnoten) fijngehakt
0,5 zakjes Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
200 ml water
0,5 pakken Dr. Oetker Amandelspijs
1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel

preparation

Bereiding

1

Voor het brooddeeg

Wel de rozijnen en laat ze goed uitlekken. Kneed van de broodmix, het water, de helft van het ei, de vanillesuiker en de boter een soepel deeg. Laat het deeg 15 minuten rijzen in de beslagkom, afgedekt met plasticfolie of een theedoek.

Elektrische oven: 210 °C

Heteluchtoven 190 °C

Baktijd: over 40 Minuten

2

Hak de noten fijn. Dep de rozijnen droog en kneed ze met de notenmix door het deeg. Verdeel het deeg daarna in tweeën. Maak van elk stuk een mooie bol en laat deze 15 minuten rijzen onder een theedoek of plasticfolie.

3

De roomvulling

Meng met een mixer met garden de Mix voor Banketbakkersroom met het water. Meng de banketbakkersroom in gedeelten door de amandelspijs tot een mengsel ontstaat dat je kunt uitstrijken.

4

Vet de springvorm in. Neem een deegbol en druk deze gelijkmatig uit in de springvorm. Verdeel de amandel-roomvulling over het deeg (laat 1 cm van de rand vrij). Maak van de tweede bol een plak met een doorsnede van ongeveer 24 cm. Leg deze op de amandel-roomvulling. Bestrijk het deeg met de rest van het ei en bestrooi de bol met Amandelschaafsel. Laat het deeg 45 minuten rijzen.

5

Brood Bakken

Verwarm de oven. Bak de amandel-roombol op een rooster onder in de oven gaar en goudbruin. Bestrijk het brood na het bakken met boter en laat het brood afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden Voor het recept Amandel-Roombol

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 10086kJ
2409kcal
1043kJ
249kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 254g 26g
Eiwit 0g 0g