Amandel-Roombol

Meergranen broodbol met romige amandelvulling en rozijnen, voor een feestelijk ontbijt.

1 stuk

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Amandel-Roombol

Benodigheden:

Springvorm Ø24 cm
Mixer met gardes

Voor de roombol:

1 pak Mix voor Meergranenbrood (Koopmans)
200 ml water (handwarm)
1 ei
50 g boter
1 zakje Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
150 g gewelde rozijnen
50 g ongezouten notenmix (hazelnoten, amandelen, walnoten) fijngehakt
0,5 zakjes Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
200 ml water
0,5 pakken Dr. Oetker Amandelspijs
1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel

preparation

Bereiding

1

Voor het brooddeeg

Wel de rozijnen en laat ze goed uitlekken. Kneed van de broodmix, het water, de helft van het ei, de vanillesuiker en de boter een soepel deeg. Laat het deeg 15 minuten rijzen in de beslagkom, afgedekt met plasticfolie of een theedoek.

Elektrische oven: 210 °C

Heteluchtoven 190 °C

Baktijd: ongeveer 40 Minuten

2

Hak de noten fijn. Dep de rozijnen droog en kneed ze met de notenmix door het deeg. Verdeel het deeg daarna in tweeën. Maak van elk stuk een mooie bol en laat deze 15 minuten rijzen onder een theedoek of plasticfolie.

3

De roomvulling

Meng met een mixer met garden de Mix voor Banketbakkersroom met het water. Meng de banketbakkersroom in gedeelten door de amandelspijs tot een mengsel ontstaat dat je kunt uitstrijken.

4

Vet de springvorm in. Neem een deegbol en druk deze gelijkmatig uit in de springvorm. Verdeel de amandel-roomvulling over het deeg (laat 1 cm van de rand vrij). Maak van de tweede bol een plak met een doorsnede van ongeveer 24 cm. Leg deze op de amandel-roomvulling. Bestrijk het deeg met de rest van het ei en bestrooi de bol met Amandelschaafsel. Laat het deeg 45 minuten rijzen.

5

Brood Bakken

Verwarm de oven. Bak de amandel-roombol op een rooster onder in de oven gaar en goudbruin. Bestrijk het brood na het bakken met boter en laat het brood afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden Voor het recept Amandel-Roombol

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 10086 kJ
2409 kcal
1043 kJ
249 kcal
Vet 101.28 g 10.45 g
Koolhydraten 254 g 26.21 g
Eiwit 46.68 g 4.82 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no