Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Amandel & Kokos Cupcakes

Cupcakes met een romige toef van amandel-kokoscrème omhuld met choco dip.

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Amandel & Kokos Cupcakes

Bakgerei:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
spuitzak
spuitmondje met een grote, ronde opening

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine
2 eieren (op kamertemperatuur)
100 ml melk

Voor de amandel-kokos botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
3 - 4 el geraspte kokos
20 g Dr. Oetker Amandelschaafsel
3 - 4 druppels Dr. Oetker Amandel Aroma

voor de topping:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel

preparation

Bereiding

1

Cupcakes bakken, amandel-kokoscrème toef spuiten

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed afkoelen. Maak de botercrème zoals beschreven staat op de verpakking. Voeg er 3-4 eetlepels gemalen kokos, 3 - 4 eetlepels geschaafde amandelen en enkele druppels amandelaroma aan toe. Roer dit goed door. Proef of de verhoudingen goed zijn naar jouw smaak, voeg anders wat extra toe. Spuit met een spuitzak met grote ronde spuitmond een dikke toef op de cupcake. Smeer deze mooi bol en glad met een spatel. Zet de cupcakes een half uurtje in de koelkast.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Chocodip bruin

Verwarm de chocodip bruin in de magnetron of au-bain-marie en haal de cupcakes uit de koelkast.

3

Amandel-kokos toef met choco en amandelschaafsel

Dip de cupcakes met de amandel-kokos toef in de chocodip. Doe na het dippen nog snel wat geschaafde amandelen bovenop de cupcake. (Doordat de cupcakes koud zijn stolt de chocodip vrij snel.)

Voedingswaarden Voor het recept Amandel & Kokos Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1888 kJ
451 kcal
1733 kJ
414 kcal
Vet 34.13 g 31.31 g
Koolhydraten 29.32 g 26.90 g
Eiwit 5.84 g 5.35 g