Voor het recept Amandel & Kokos Cupcakes
mixer met garden | |
1 doosje | Dr. Oetker Cupcake Vormpjes |
cupcake-/muffin bakvorm | |
spuitzak | |
spuitmondje met een grote, ronde opening |
1 pak | Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel |
100 g | boter of margarine |
2 | eieren (op kamertemperatuur) |
100 ml | melk |
1 zakje | Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème |
100 g | roomboter (zacht) |
125 ml | melk (koud) |
3 - 4 el | geraspte kokos |
20 g | Dr. Oetker Amandelschaafsel |
3 - 4 druppels | Dr. Oetker Amandel Aroma |
1 beker | Dr. Oetker Choco Dip bruin |
1 zakje | Dr. Oetker Amandelschaafsel |
Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed afkoelen. Maak de botercrème zoals beschreven staat op de verpakking. Voeg er 3-4 eetlepels gemalen kokos, 3 - 4 eetlepels geschaafde amandelen en enkele druppels amandelaroma aan toe. Roer dit goed door. Proef of de verhoudingen goed zijn naar jouw smaak, voeg anders wat extra toe. Spuit met een spuitzak met grote ronde spuitmond een dikke toef op de cupcake. Smeer deze mooi bol en glad met een spatel. Zet de cupcakes een half uurtje in de koelkast.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 170 °C
Inclusief Midden
Baktijd: ongeveer 22 minuten
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1888kJ 451kcal |
1733kJ 414kcal |
Vet | 34.13g | 31.31g |
Koolhydraten | 29.32g | 26.90g |
Eiwit | 5.84g | 5.35g |