Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Amandel & Kokos Cupcakes

Cupcakes met een romige toef van amandel-kokoscrème omhuld met choco dip.

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Amandel & Kokos Cupcakes

Bakgerei:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
spuitzak
spuitmondje met een grote, ronde opening

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine
2 eieren (op kamertemperatuur)
100 ml melk

Voor de amandel-kokos botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
3 - 4 el geraspte kokos
20 g Dr. Oetker Amandelschaafsel
3 - 4 druppels Dr. Oetker Amandel Aroma

voor de topping:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel

preparation

Bereiding

1

Cupcakes bakken, amandel-kokoscrème toef spuiten

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed afkoelen. Maak de botercrème zoals beschreven staat op de verpakking. Voeg er 3-4 eetlepels gemalen kokos, 3 - 4 eetlepels geschaafde amandelen en enkele druppels amandelaroma aan toe. Roer dit goed door. Proef of de verhoudingen goed zijn naar jouw smaak, voeg anders wat extra toe. Spuit met een spuitzak met grote ronde spuitmond een dikke toef op de cupcake. Smeer deze mooi bol en glad met een spatel. Zet de cupcakes een half uurtje in de koelkast.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Chocodip bruin

Verwarm de chocodip bruin in de magnetron of au-bain-marie en haal de cupcakes uit de koelkast.

3

Amandel-kokos toef met choco en amandelschaafsel

Dip de cupcakes met de amandel-kokos toef in de chocodip. Doe na het dippen nog snel wat geschaafde amandelen bovenop de cupcake. (Doordat de cupcakes koud zijn stolt de chocodip vrij snel.)

Voedingswaarden Voor het recept Amandel & Kokos Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1888kJ
451kcal
1733kJ
414kcal
Vet 34.13g 31.31g
Koolhydraten 29.32g 26.90g
Eiwit 5.84g 5.35g