Flag

Advocaatbavarois

12 taartpunten
Gemakkelijk
40
Al eens geprobeerd? Een Mon Chou taart bereiden met een beetje advocaat? Advocaatbavarois: origineel en natuurlijk erg lekker.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
mixer met gardes
springvorm 24 cm
steelpan
Voor de advocaatbavarois
1 pakDr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
125 mladvocaat
75 mlwater
250 mlslagroom
60 gboter of margarine (voor de kruimelbodem)
Voor de decoratie
250 mlslagroom
50 mladvocaat
0,5 zakjesDr. Oetker Nougatine
Strooidecoratie chocolade
2 elsuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
1

Kruimelbodem maken

Bereid de kruimelbodem volgens de aanwijzingen op het pak.

2

Advocaatbavarois maken

Klop 250 ml slagroom stijf. Meng 125 ml advocaat, het water en de taartmix 1 minuut met de mixer op de laagste stand tot een glad mengsel. Klop het daarna in 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtig geheel.

3

Voeg de opgeklopte slagroom toe en meng het mengsel met een mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egale advocaatbavarois. Schenk de advocaatbavarois over de bodem. Plaats de advocaattaart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Opstijftijd: 120 - 180 Minuten

4

Advocaat bavarois decoreren

Klop de overige 250 ml slagroom met de suiker stijf en bestrijk de zijkant van de taart met de slagroom. Bedek de zijkant van de advocaat bavarois met Dr. Oetker Nougatine. Verdeel de advocaat over de bovenkant van de taart; houd 2 cm van de rand vrij. Decoreer de rand van de advocaattaart met toefjes slagroom en decoratiechocolade.