Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Advocaatbavarois

Al eens geprobeerd? Een Mon Chou taart bereiden met een beetje advocaat? Advocaatbavarois: origineel en natuurlijk erg lekker.

12 taartpunten

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Advocaatbavarois

Bakgerei:

mixer met garden
springvorm 24 cm
steelpan

Voor de advocaatbavarois:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
125 ml advocaat
75 ml water
250 ml slagroom
60 g boter of margarine (voor de kruimelbodem)

Voor de decoratie:

250 ml slagroom
50 ml advocaat
0,5 zakjes Dr. Oetker Nougatine
Strooidecoratie chocolade
2 el suiker

preparation

Bereiding

1

Kruimelbodem maken

Bereid de kruimelbodem volgens de aanwijzingen op het pak.

2

Advocaatbavarois maken

Klop 250 ml slagroom stijf. Meng 125 ml advocaat, het water en de taartmix 1 minuut met de mixer op de laagste stand tot een glad mengsel. Klop het daarna in 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtig geheel.

3

Voeg de opgeklopte slagroom toe en meng het mengsel met een mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egale advocaatbavarois. Schenk de advocaatbavarois over de bodem. Plaats de advocaattaart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Opstijftijd: 120 - 180 minuten

4

Advocaat bavarois decoreren

Klop de overige 250 ml slagroom met de suiker stijf en bestrijk de zijkant van de taart met de slagroom. Bedek de zijkant van de advocaat bavarois met Dr. Oetker Nougatine. Verdeel de advocaat over de bovenkant van de taart; houd 2 cm van de rand vrij. Decoreer de rand van de advocaattaart met toefjes slagroom en decoratiechocolade.

Voedingswaarden Voor het recept Advocaatbavarois

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1591 kJ
380 kcal
1419 kJ
339 kcal
Vet 28.09 g 25.08 g
Koolhydraten 25.30 g 22.59 g
Eiwit 3.42 g 3.05 g