Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Aardbeientaart

Aardbeientaart en room, altijd lekker!

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeientaart

Voor de aardbeientaart:

175 g boter
100 g poedersuiker
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
250 g tarwebloem
0,5 zakjes Dr. Oetker Backin

Om te bestrijken:

50 g witte chocolade (gesmolten)

Voor de crème:

500 ml melk
50 g suiker
1 ei
35 g custardpoeder (bijv. Koopmans)
250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

Voor de garnering:

2 doosjes aardbeien (schoongemaakte)
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder

preparation

Bereiding

1

De aardbeientaart bodem

Klop de boter, poedersuiker, vanillesuiker en het ei romig. Meng de bloem met de Backin, zeef dit over het botermengsel en meng alles. Schenk het deeg in een beboterde en met bloem bestrooide taartvorm en strijk het glad. Bak het deeg in de onderste helft van de voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 25 minuten

2

Laat de bodem 5 minuten in de vorm laten afkoelen, leg 'm daarna op een taartrooster.

3

Bestrijk de taartbodem met gesmolten witte chocolade en laat het verder afkoelen.

4

De aardbeientaart vulling

Meng custard met de suiker, voeg het ei toe en meng dit met 2 eetlepels koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Meng 4 eetlepels van de hete melk met de custard en giet vervolgens alles in de hete melk. Laat dit onder voortdurend roeren nog even doorkoken. Roer de pudding tijdens het afkoelen regelmatig even om. Klop de slagroom samen met de Klop-Fix op en schep deze door de afgekoelde pudding.

5

De aardbeientaart decoreren

Verdeel de crème gelijkmatig over de taartbodem en beleg dit met de schoongemaakte aardbeien. Bereid de Taartina zoals beschreven op de verpakking en bestrijk hiermee de aardbeientaart.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeientaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 19519 kJ
4662 kcal
955 kJ
228 kcal
Vet 269.69 g 13.18 g
Koolhydraten 477.33 g 23.33 g
Eiwit 73.91 g 3.61 g