Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Aardbeien cupcakes met strik van marsepein

Maak een strik van marsepein en versier de aardbeien cupcakes ermee.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeien cupcakes met strik van marsepein

:

Mixer met garden
Uitsteekvormpje rond met kartels (ca. Ø6 cm)
Lineaal
Puntig mesje
Cupcake bakvorm
Kunststof roller
poedersuiker

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Strik maken van marsepein:

1 pak Dr. Oetker Cakevormpjes (roze)
200 g aardbeiensaus
1 pak Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)

preparation

Bereiding

1

Cupcakes bakken

Gebruik voor het bakken van de cupcakes Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel. Volg hiervoor de bereidingswijze op de verpakking.

2

Rondjes marsepein maken voor cupcakes

Kneed de witte marsepein en de helft van de roze marsepein soepel. Bestrooi het werkblad of tafel met een beetje poedersuiker zodat de marsepein niet blijft plakken. Rol de witte marsepein uit tot een lap met een dikte van 3 mm. Doe hetzelfde met de roze marsepein. Steek uit de witte marsepein 12 gekartelde rondjes. Kneed eventueel restjes marsepein samen, rol het uit en steek hier ook rondjes uit

3

Cupcakes bekleden

Spuit op elke cupcake een flinke druppel aardbeiensaus. Verdeel de saus met een mes over de bovenkant. Leg op elke cupcake een wit marsepeinen rondje en druk dit wat aan.

4

Strik maken van marsepein

Snijd uit de roze marsepein 12 repen van 14 cm lang en 1 cm breed met behulp van een liniaal. Vorm hiervan 12 strikken en druk ze op de cupcakes met wit marsepein. Snijd uit de overgebleven rode marsepein 12 korte reepjes en druk deze in het midden van de strikken. De strik van marsepein is klaar!

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeien cupcakes met strik van marsepein

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1327 kJ
317 kcal
1428 kJ
341 kcal
Vet 15.14 g 16.28 g
Koolhydraten 40.38 g 43.41 g
Eiwit 4.14 g 4.45 g