Flag

Vegan Brownies

12 porties
Gemakkelijk
55
Een heerlijke Vegan Brownie, echt heel lekker en zonder dierlijke ingrediënten!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Vegan Brownies
135 gpure chocolade
120 mlplantaardige olie (bijv. zonnebloem/arachide)
1 elwater
15 mlappelciderazijn (te koop in de supermarkt)
1 tlDr. Oetker Backin
1 tlDr. Oetker Aroma Vanillesmaak
150 gsuiker
135 gKristalbloem (Koopmans)
135 ggekookte rode bieten (geraspt)
Dr. Oetker Bakspray
Extra nodig
bakblik 30 cm
bakpapier
steelpan
schaal (voor au bain-marie)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Aroma Vanillesmaak
1

Hoe maak je de Vegan Brownies?

Vet de bakvorm of het cakeblik in met Dr. Oetker Bakspray en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Smelt de chocolade au bain-marie (in een schaal in een pannetje met heet water).

3

Meng in een kom de plantaardige olie met de suiker en het Dr. Oetker Vanille Aroma. Roer dit goed door.

4

Meng een el water, 15 ml appelciderazijn en 1 tl Dr. Oetker Backin tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel toe aan de beslagkom. Roer het goed door.

5

Voeg de geraspte bietjes toe aan het beslag, roer het goed door en voeg de gesmolten chocolade toe.

6

Voeg in 2x de patentbloem toe en meng het met een spatel door. Schenkt het Vegan Brownies beslag in de bakvorm.

7

Bak de Vegan Brownies in circa 35 minuten gaar.

Baktijd: 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

8

Laat de Vegan Brownies in de bakvorm afkoelen.