Flag

Shortbread met kerstdecoratie

16 porties
Gemakkelijk
80
Turn on the lights en stralen maar! ✨ Maak zonder oven deze sfeervolle en lekkere rendier-shortbread bites!
Ben jij een echte zoetekauw? Dan zal je het waarschijnlijk niet kunnen laten om deze shortbread te laten liggen. De shortbread tover je zelf om tot sfeervolle en lekkere rendier-shortbread bites. Het perfecte kerst gebak voor bij de koffie!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor shortbread
1 pakDr. Oetker Shortbread Choco & Karamel
6 elschenkstroop
100 gboter of margarine
Voor rendier decoratie
1 pakjeDr. Oetker Suikeroogjes
1 doosjeDr. Oetker Decoratiestiften Kleur
1 doosjegekleurde chocosnoepjes
1 doosjeDr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
8mini pretzels
Extra nodig
steelpan
beslagkom
lepel

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Shortbread Choco & Karamel
Picture - Dr. Oetker Suikeroogjes
Picture - Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur
Picture - Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1

Voorbereiden

Breng water aan de kook en giet dit in een kom.

2

Leg vervolgens het bijgeleverde zakje chocoladeglazuur in de kom en zorg ervoor dat het onderwater blijft.

3

Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

4

Bodem bereiden

Smelt in een steelpannetje 1 eetlepel schenkstroop en 50 g boter. Als de boter gesmolten is laat dan nog 1 minuut door pruttelen. Blijf hierbij in de buurt.

5

Neem het pannetje van het vuur en roer voorzichtig met een lepel de bodemmix erdoorheen. Meng het geheel tot een egale massa.

6

Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de warme massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de bakvorm in de koelkast.

7

Karamelsaus en glazuur

Smelt in een steelpannetje 5 eetlepels schenkstroop en 50 gram boter. Als de boter is gesmolten, laat het dan nog 1 minuut doorpruttelen. Blijf hierbij in de buurt.

8

Neem het pannetje van het vuur en roer voorzichtig met een lepel de mix voor karamelsaus erdoorheen. Meng het geheel tot een egale massa.

9

Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel de karamelsaus gelijkmatig over de bodem.

10

Haal het zakje choco glazuur uit het water en kneed het goed door. Knip de bovenzijde van de verpakking open en giet het vloeibare glazuur over de karamelsaus en verdeel het over de bakvorm. Kantel hierbij voorzichtig de bakvorm zodat alle hoeken bedekt zijn met choco glazuur.

11

Plaats de bakvorm 1 uur in de koelkast.

Opstijftijd: 60 Minuten

12

Rendieren en lichtslingers

Snijd de shortbread in 16 stukken. Verdeel de shortbread stukken over twee groepjes.

13

Snijd voor de versiering van de rendieren de pretzels doormidden en plaats deze samen met de suikeroogjes en een rood chocolade snoepje als neusje in de shortbread. Laat deze plakken met behulp van de donkere decoratiestiften.

14

Maak van de andere shortbread stukken een lichtslinger. Teken met de decoratiestiften een lichtslinger en plak met behulp van de donkere decoratiestiften de gekleurde chocolade snoepjes als lampjes aan het snoer.