Flag

Fudge brownies

8 stuks
Gemakkelijk
150
Smeuïge brownies met een extra lekker laagje zelfgemaakte fudge: om je vingers bij af te likken!
Met dit recept voor fudge brownies heb je de lekkerste fudgy brownies, smeuïg en zoet. Zo maak je heel gemakkelijk overheerlijke brownies met de Dr. Oetker Brownies Choco mix, top de brownies af met een zelfgemaakte fudge en genieten maar!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de brownies
1 pakDr. Oetker Brownies Choco
50 gboter of margarine (kamertemperatuur)
100 mlwater
1 zakjeDr. Oetker Chocolate Chips (100g)
Voor de fudge
110 gboter
200 gsuiker
125 mlmelk
50 gcacao poeder
ijswater
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
steelpan

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Brownies Choco
Picture - Dr. Oetker Chocolate Chips (100g)
1

Voorbereiden

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

3

Voeg de browniemix en 100 ml water toe en meng dit alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.

4

Brownies bereiden

Doe de boter of margarine (op kamertemperatuur) in een beslagkom en mix het met een mixer met gardes zacht en romig (niet luchtig kloppen).

5

Mix nog 1 minuut op de middelhoge snelheid door tot een glad beslag.

6

Spatel het zakje Dr. Oetker Chocolate Chips met een spatel door het beslag.

7

Bakken

Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven.

8

Bak de brownies gaar in ca. 40 minuten. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is.

Baktijd: 40 Minuten

9

Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijdert.

10

Maak een fudge

Verwarm voor de topping 110 g boter, 200 g suiker, 125 ml melk en 50 g cacaopoeder op laag vuur in een steelpan. Wanneer het mengsel kookt, zet de kookwekker op 1 minuut.

11

Haal vervolgens deze basis voor fudge van het vuur plaats de steelpan in een laagje ijswater, bij voorkeur in de gootsteen. Laat de fudge 10 minuten afkoelen en indikken.

12

Schenk de fudge vervolgens in een beslagkom en gebruik de mixer om het gedurende 5 minuten goed te mengen.

13

Plaats de fudge in de koelkast gedurende 1 uur zodat er een dikke roomlaag vormt.

Opstijftijd: 60 Minuten

14

Schenk de fudge uit over de brownies en plaats in de koelkast tot serveren.