Positie rooster: Midden
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Mix de boter tot een romige crème. Voeg de browniemix en het water (100 ml) toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar. Mix nog 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de brownievorm.
Baktijd: 40 Minuten
Plaats de brownievorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.
Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de koude melk en de botercrèmemix toe. Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Voeg de groene kleurstof toe. Klop de massa in ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige botercrème.
Maak met de chocoladepasta een klein modderpoeltje voor het varken
Doe de botercrème in een spuitzak en decoreer de brownies met de botercrème rondom de modderpoel.
Maak van de bruine fondant plankjes en de draagbalken voor het hek. Plak de hekjes vast met chocoladepasta.
Maak de boerderijbrownie helemaal af door 'm gezellig te versieren met de vrolijke suikerfiguurtjes!
Vergelijkbare recepten
Brownies
Brownies
Brownies