Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Yoghurt-Bavaroise pudding

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Yoghurt-Bavaroise pudding

:

Steelpannetje
Puddingvorm ca. 1,5 liter

Voor de bavaroise:

5 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
5 el water
250 ml magere yoghurt
250 ml slagroom
40 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 el citroensap
fruit

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de bavaroise

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een kopje met water.

2

Klop de slagroom met de mixer en garde tot yoghurtdikte en zet het in de koelkast. Meng in een andere kom de yoghurt met de suiker, vanillesuiker en citroensap tot een gladde massa.

3

Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze met 5 eetlepels water in een pannetje. Verwarm de gelatine onder voortdurend roeren totdat deze volledig is opgelost (niet koken). Laat de gelatine 5 minuten afkoelen.

4

Meng enkele eetlepels van de yoghurtmassa door de gelatine; zorg ervoor dat de gelatine goed oplost. Giet vervolgens de volledige gelatinemassa bij het yoghurtmengsel en meng dit goed door elkaar. Roer de opgeklopte slagroom door het yoghurtmengsel tot een egale en luchtige bavaroise. Spoel de puddingvorm om met water en schenk het bavaroise mengsel in de puddingvorm. Laat de bavaroise minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

5

Serveer de bavarois pudding met vers fruit.

Voedingswaarden Voor het recept Yoghurt-Bavaroise pudding

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1277kJ
305kcal
770kJ
184kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g