Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Winterse appelcupcakes

Een winterse cupcake met een verrassing: gevuld met appel en kaneel. Bovenop een toef met heerlijk zoete karamel...

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Winterse appelcupcakes

Voor de karamelvulling en saus:

1 blikje gecondenseerde melk

Voor de appelvulling:

3 appels (bijv. elstar)
1 el kaneel
2 el suiker
25 g boter

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren
100 ml melk

Voor de cupcaketopping:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter zacht
125 ml melk koud

Extra nodig:

1 verpakking Cupcake vormpje
1 spuitzak
1 kartelspuitmondje

Bereiding

Bereiding

1

Karamel maken:

Maak eerst de karamel door het gesloten blikje gecondenseerde melk in een pan met water op het vuur te zetten. Het blikje moet volledig onder water staan. Breng het water aan de kook en laat het 2 ½ uur koken. Zorg dat het blikje onder water blijft.

2

Laat het blikje afkoelen. Open het blikje. Schep er een paar lepels karamel uit en verdun die eventueel nog wat met water zodat de karamel als een saus te schenken is.

3

Appelvulling:

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.

4

Meng de appelblokjes met de suiker en kaneel.

5

Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelblokjes snel bruin. Haal uit de pan en laat afkoelen.

6

Cupcakes maken:

Maak de cupcakes volgens de aanwijzingen het pak.

7

Topping maken:

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8

Laat de cupcakes afkoelen, schep er met een theelepel het midden uit en vul dat op met de gebakken appels.

9

Spuit er een flinke toef topping op en schenk er wat karamelsaus over.

Voedingswaarden Voor het recept Winterse appelcupcakes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1544kJ
371kcal
1001kJ
241kcal
Vet 25g 16g
Koolhydraten 31g 20g
Eiwit 5.8g 3.8g