Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Voorjaars Cupcakes: Bloesem

Voorjaarskriebels? Vier het voorjaar met deze cupcakes met bloesem.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Voorjaars Cupcakes: Bloesem

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

2 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
Dr. Oetker Kleurstoffen
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
1 verpakking verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant roze

Extra nodig:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
ronde uitsteekvorm (grootte cupcake)
uitsteekvormpje in kleine bloemvorm
uitsteekvormpje rond of rietje

preparation

Bereiding

1

Cupcakes bakken

Bak de cupcakes volgende de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: over 22 Minuten

2

De basis van fondant

Neem de witte rolfondant en kleur deze blauw met de kleurstof (deze hoeft niet helemaal egaal blauw te zijn). Rol dit uit en steek met de ronde uitsteker (ter grootte van de cupcake) rondjes uit. Plak de blauwe rondjes met wat Topping Wit op de cupcakes. Nu heb je de basis.

3

De boom en bloesem

Teken met de bruine chocolade stift een boom met takken.

4

Neem twee stukjes roze fondant. Doe in één van de stukjes wat rode kleurstof. Kneed het weer goed door zodat dit stukje donkerroze wordt. Rol plakjes van de roze stukjes en steek hier kleine bloemetjes uit. Versier de boom met de bloemetjes. Gebruik voor het hart van de bloemetjes zilveren parels.

5

Neem voor de zon een heel klein stukje witte fondant en laat hierin een druppeltje gele kleurstof vallen. Kneed het stukje door tot een mooie egale gele kleur. Rol het gele fondant tot een plakje en daar haal hier een klein rondje uit. Plak de zon boven op je cupcake. Teken met de witte chocostift de grond onder de boom.