Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Vaderdag WK Biscuittaart

Vaderdag mannentaart met Oranje tintje.

14 - 16 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Vaderdag WK Biscuittaart

Voor de biscuittaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (op kamertemperatuur)
50 ml water

Voor decoratie en vulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk
3 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
200 g Marsepein (Rood, blauw, geel) (rood en blauw nodig)
over 150 g marsepein oranje

Extra nodig:

mixer met garden
springvorm vierkant, ca. 24x24 cm
cupcake tool snijmesje en wheeltool
uitsteekvormpje voor de knopen
spuitmondje met een kleine ronde opening

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Bak de biscuittaart volgens de aanwijzingen op het pak.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 Minuten

2

Snijd uit witte fondant een brede strook voor de kraag en snijd de twee zijkanten schuin af.

3

Rol met een wheeltool langs de randen om de stikselnaadjes te maken.

4

Vouw de stroken om een glas en laat deze drogen (en stevig worden).

5

Snijd uit witte fondant een witte smalle strook voor de sluiting van het overhemd waar de knopen opkomen. Maak ook hier weer stikselnaadjes aan de randen.

6

Snijd uit oranje marsepein een stropdas en een brede, korte strook voor de knoop van de stropdas.

7

Haal uit rode marsepein een klein rondje voor een knoop. Met een iets kleiner rondje druk je de rand in de knoop. Maak zo ook een blauwe en een witte knoop.

8

Met een klein rond spuitmondje maak je twee afdrukken van gaten in de rode, blauwe en witte knoop.

9

Smeer de biscuittaart af met de botercrème.

10

Rol een grote witte plak fondant uit. Bedek hiermee de gehele taart. Strijk de taart helemaal glad en strak. Leg de smalle strook voor de knoopjes in het midden op het overhemd.

11

Leg de kraag bovenop de taart.

12

Vouw de brede oranje strook om zodat er een beetje een driehoek ontstaat. Snijd het overtollige weg aan de achterkant en leg de driehoek bovenin de kraag. Dit is de knoop van de stropdas. Vouw de stropdas een beetje grillig op het overhemd.

13

Plak de rode, witte en blauwe knoop op de smalle strook.

14

Snijd als laatste nog uit een dunne plak witte fondant een borstzakje. Rol ook hier langs de randen met de wheeltool. Plak het zakje op het overhemd aan de rechterkant.