Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Tulband

Zet een lekkere tulband op tafel met behulp van dit gemakkelijke recept. Heerlijk gevuld met krenten en rozijnen.

1 stuk

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Tulband

Bakgerei:

mixer met garden
tulbandvorm (22-24 cm)

Voor de tulband:

250 g boter of margarine (op kamertemperatuur)
200 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
4 eieren
5 druppels Dr. Oetker Citroen Aroma
0,5 tl zout
500 g patentbloem
1 zakje Dr. Oetker Backin
125 ml melk
100 g rozijnen
100 g krenten

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de tulband

Vet de tulbandvorm in en verwarm de oven voor. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker schuimig in een mengkom. Meng de eieren een voor een door het beslag terwijl u blijft mixen. Voeg ondertussen ook het citroenaroma en het zout toe. Zeef de bloem en het bakpoeder afwisselend met de melk door het beslag. Schep ondertussen het beslag erdoor. Voeg zoveel melk toe, tot het deeg als een dik lint van de lepel loopt.

2

Was de krenten en rozijnen en dep ze droog met keukenpapier. Schep ze op het laatste moment door het deeg (je kunt eventueel de krenten en rozijnen door de bloem wentelen om het zakken naar de bodem te voorkomen). Doe het beslag in de vorm en bak de tulband iets onder het midden van de voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 65 - 70 minuten

Voedingswaarden Voor het recept Tulband

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 752238kJ
179669kcal
1474kJ
352kcal
Vet 774.32g 1.52g
Koolhydraten 35,870.48g 70.33g
Eiwit 6,335.65g 12.42g