Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Streeptaart met discospikkels

Maak een vrolijk gekleurde biscuittaart met strepen en spikkels, gevuld met monchou. Deze taart is onderdeel van de 'Taart van de Eeuw'.

12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Streeptaart met discospikkels

Voor de biscuittaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml melk

Voor de vulling:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
200 g MonChou (zilverwikkel, op kamertemperatuur)
250 ml slagroom
100 ml water (kamertemperatuur)
200 g boter of margarine (kamertemperatuur)
200 g poedersuiker
125 g kersenjam (ca. 4 el)

Voor decoratie:

Dr. Oetker CupCake Rolfondant en andere kleuren naar keuze
3 flesjes Dr. Oetker Disco

Extra nodig:

mixer met garden
beslagkom
springvorm Ø 24 cm
bakpapier
schaal voor serveren
spuitzak
kartelmes/broodmes
kunststof mesje voor fondant + liniaal

preparation

Bereiding

1

Bak de biscuittaart volgens de aanwijzingen op het pak.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 minuten

2

Vulling

Maak een botercrème van de zachte boter en poedersuiker. Mix eerst de boter wit en romig, voeg daarna in 2 gedeeltes de poedersuiker toe en mix goed door tot het een geheel is geworden.

3

Zet de afgekoelde taart op een serveerschaal en draai de taart om. Zo krijg je een mooie strakke bovenkant. Snijd 'm twee keer horizontaal door met een broodmes zodat je drie gelijke lagen hebt. Haal de bovenste twee biscuitlagen eraf.

4

Vul een spuitzak met de botercrème. Spuit nu op de onderste laag van de taart aan de rand een opstaand randje (een dijkje). Spuit 2 lagen op elkaar. Zo loopt straks de MonChou vulling niet uit de taart. Zet deze bodem in de koelkast, totdat je de MonChou vulling klaar hebt.

5

Klop in een kom de 200 gr MonChou met een mixer met garden glad. Voeg het water en de mix voor MonChoutaart toe en klop dit tot een glad geheel.

6

Bestrijk de onderste laag nu met deze MonChou vulling. Leg de middelste cakelaag er op en bestrijk deze met een laag kersenjam. Leg de bovenste laag cake op de taart. Smeer nu de hele taart dun af met de botercrème. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven.

7

Decoreren

Rol het fondant uit op een snijplank of placemat en snijd brede en smalle stroken even hoog als de taart. Gebruik hiervoor het liniaal en mesje. Plak deze op de botercrème strak tegen elkaar aan. Zo krijg je een mooie zijkant met strepen. Decoreer de bovenkant van de taart met de Disco.

Voedingswaarden Voor het recept Streeptaart met discospikkels

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2638 kJ
630 kcal
1369 kJ
327 kcal
Vet 37.62 g 19.49 g
Koolhydraten 65.23 g 33.80 g
Eiwit 8.01 g 4.15 g