Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Square Cookies

Grappige swirl cookies in de vorm van dambordjes. Kijk snel hoe je deze leuke vierkante koekjes maakt.

10 koekjes

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Square Cookies

Bakgerei:

bakpapier
beslagkom
deegroller
bloem voor bestuiven werkblad
mooi (hoog) glas

voor de swirl cookies:

1 pak Dr. Oetker Complete pakketten voor Swirl Cookies
60 g boter of margarine (2 x 30 g) koud
2 el melk (2 x 1 el)
1 eiwit losgeklopt

voor de presentatie:

strooibus Dr. Oetker Glittersuiker

preparation

Bereiding

Lichte deeg

Doe de koekjesmix naturel in een beslagkom en voeg daar 30 gram boter en 1 eetlepel melk aan toe. Kneed het met de hand tot een goed samenhangend deeg. Haal het deeg uit de beslagkom en leg het deeg apart op een bord.

Bruine deeg

Doe nu de bruine koekjesmix in de beslagkom (je hoeft de kom niet schoon te maken) en voeg daar 30 gram boter en 1 eetlepel melk aan toe. Kneed het met de hand tot een goed samenhangend deeg.

5 Minuten rusttijd deeg

Leg beide degen (bruin en naturel) op het bord en laat deze 5 minuten in de koelkast rusten.

Deeg in dambordmotief

Rol het lichte deeg tot een rechthoekige plak van 5 mm dik en snijd er vierkante repen van over de lengte van het deeg. Rol de helft van het donkere deeg ook uit tot een dikte van 5 mm, in een rechthoekige plak en snijd er vierkante repen van over de lengte van het deeg. Bouw van de vierkante repen deeg een dambordmotief tot er een vierkant ontstaat door verschillende rijen te stapelen. Bestrijk elke keer het deeg met een dun laagje losgeklopt eiwit om te plakken. Rol het overige donkere deeg uit tot een rechthoekige plak van ca. 3 mm dik. Omwikkel de dambordstaaf met het donkere deeg en bestrijk de buitenkant van het deeg met een beetje eiwit.

Decoratie

Doe de decoratiemix op het bord en rol de deegrol hier doorheen, zodat deze rondom bedekt is met decoratiemix.

30 Minuten rusttijd deeg

Dek het deeg af met het bakpapier en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Oven voorverwarmen

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: ongeveer 17 minuten

Dambordkoekjes op stokjes

Snijd het deeg in 10 plakjes van ca. 1 cm per plak, steek de stokjes in de zijkant van het deeg en verdeel de cookiepops over de bakplaat (zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes zit).

Bakken square cookies

Bak de square cookies in het midden van de oven in ca. 17 minuten gaar. Laat de koekjes afkoelen op een rooster totdat de koekjes hard zijn.

Presentatie

Vul een glas met verschillende laagjes glittersuiker en steek de lolly square cookies in de suiker.

Voedingswaarden Voor het recept Square Cookies

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 808 kJ
193 kcal
1758 kJ
420 kcal
Vet 8.92 g 19.38 g
Koolhydraten 26.13 g 56.80 g
Eiwit 1.80 g 3.91 g