Sinaasappel Chocolade Tiramisu

Geef een heerlijke draai aan de bekende Tiramisu: heerlijk met sinaasappel en chocolade.

1 taart

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinaasappel Chocolade Tiramisu

Voor de Tiramisu:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
50 g boter
500 g volle kwark
250 ml slagroom
200 ml chocolademelk
200 ml sinaasappelsap (+extra om de lange vingers in te dopen)
0,5 - 1 repen pure chocolade
1 pak lange vingers
3 - 4 el Grand Marnier

preparation

Bereiding

1

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

3

Doe 200 ml chocolademelk (op kamertemperatuur) en de helft van het zakje Taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

4

Voeg 250 g kwark en 125 ml ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Schenk het chocoladetaartmengsel over de bodem.

5

Doop de lange vingers in de sinaasappelsap en leg ze bovenop de chocoladelaag. Besprekel de lange vingers met Grand Marnier. Zet de taart in de koelkast.

6

Meng de andere helft van het zakje Taartmix met 200 ml sinaasappelsap (op kamertemperatuur) en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg hier 250 g kwark en 125 ml ongeklopte slagroom aan toe en klop het sinaasappelmengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

7

Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het sinaasappelmengsel over de chocoladebodem. Laat de taart minimaal 2 1/2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 Minuten

8

Smelt de pure chocolade au bain marie. Snijd 4 lange vingers schuin door. Doop het topje in de gesmolten chocolade. Versier de Sinaasappel Chocolade Tiramisu vlak voor het serveren met de lange vingers en eventueel wat schijfjes sinaasappel.

Voedingswaarden Voor het recept Sinaasappel Chocolade Tiramisu

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 17375 kJ
4150 kcal
909 kJ
217 kcal
Vet 263.78 g 13.81 g
Koolhydraten 342.45 g 17.93 g
Eiwit 94.33 g 4.94 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no