Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Sinaasappel Chocolade Tiramisu

Geef een heerlijke draai aan de bekende Tiramisu: heerlijk met sinaasappel en chocolade.

1 taart

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinaasappel Chocolade Tiramisu

Voor de Tiramisu:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
50 g boter
500 g volle kwark
250 ml slagroom
200 ml chocolademelk
200 ml sinaasappelsap (+extra om de lange vingers in te dopen)
0,5 - 1 repen pure chocolade
1 pak lange vingers
3 - 4 el Grand Marnier

preparation

Bereiding

1

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

3

Doe 200 ml chocolademelk (op kamertemperatuur) en de helft van het zakje Taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

4

Voeg 250 g kwark en 125 ml ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Schenk het chocoladetaartmengsel over de bodem.

5

Doop de lange vingers in de sinaasappelsap en leg ze bovenop de chocoladelaag. Besprekel de lange vingers met Grand Marnier. Zet de taart in de koelkast.

6

Meng de andere helft van het zakje Taartmix met 200 ml sinaasappelsap (op kamertemperatuur) en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg hier 250 g kwark en 125 ml ongeklopte slagroom aan toe en klop het sinaasappelmengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

7

Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het sinaasappelmengsel over de chocoladebodem. Laat de taart minimaal 2 1/2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 minuten

8

Smelt de pure chocolade au bain marie. Snijd 4 lange vingers schuin door. Doop het topje in de gesmolten chocolade. Versier de Sinaasappel Chocolade Tiramisu vlak voor het serveren met de lange vingers en eventueel wat schijfjes sinaasappel.

Voedingswaarden Voor het recept Sinaasappel Chocolade Tiramisu

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 17375 kJ
4150 kcal
909 kJ
217 kcal
Vet 263.78 g 13.81 g
Koolhydraten 342.45 g 17.93 g
Eiwit 94.33 g 4.94 g