Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Salted Caramel cake

Chocolade, karamel en zeezout. Een super lekkere combinatie. Zo maak je het taartje met salted Caramel.

8 - 10 taarten

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Salted Caramel cake

Voor het chocoladetaartje:

1 pak Dr. Oetker Verwen Double Chocolate taart
2 eieren
75 g boter
2 el water

Voor de salted caramel vulling:

Dr. Oetker Regenboogfantasie (alleen de chocolade bolletjes)
1 blikje gecondenseerde melk
2 tl zeezout (gemalen)
250 ml slagroom
spuitzak met spuitmondje

preparation

Bereiding

1

Voor de salted caramel

Kook voor de karamel het blikje gecondenseerde melk 2,5/3 uur zachtjes waarbij het blikje helemaal onder water staat. Schep de afgekoelde karamel in een schaaltje en doe hier 1-2 theelepels gemalen zeezout doorheen.

2

Verwarm de oven voor. Bereid het verwen chocoladetaartje volgens de aanwijzingen op het pak.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 30 - 35 minuten

3

Maak de chocolade topping volgens de bereiding op de verpakking. Laat de topping afkoelen in een schaal in de koelkast.

4

Haal de bakvorm van het taartje. Snijd het taartje door midden en bestrijk op de onderste helft royaal met de gezouten karamel.

5

Plaats de andere helft er weer op.

6

Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van de gezouten karamel. Klop nu de afgekoelde chocoladetopping op met de mixer. Bestrijk de zijkanten af met de chocoladetopping en decoreer de taart verder met toefjes topping. Strooi wat chocoladebolletjes op de karamel.

Voedingswaarden Voor het recept Salted Caramel cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1549kJ
370kcal
1164kJ
278kcal
Vet 28.72g 21.59g
Koolhydraten 20.78g 15.62g
Eiwit 6.63g 4.98g