Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Rumtaart

Gek op rum? Maak dan deze slagroomtaart gevuld met romige rumcrème en versierd met chocolade en nougatine.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Rumtaart

Bakgerei:

mixer met garden
springvorm Ø 24 cm
kartelmes/broodmes
spuitzak
spuitmondje met een kleine ronde opening

Voor de rumtaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (op kamertemperatuur)
50 ml water

Voor de rumcrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zachte)
100 ml melk (koude)
25 ml rum
3 druppels Dr. Oetker Rum Aroma

Voor room:

70 g Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
125 ml slagroom
175 ml water
abrikozenjam

Voor decoratie:

Dr. Oetker Nougatine
extra pure chocoladevlokken
Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

Taartbodem bereiden

Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray. Bak de taartbodem volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de taartbodem goed afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 Minuten

2

Voor de rumcrème

Bereid vervolgens de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik 100 ml melk en 25 ml rum en ca. drie druppels aroma.

3

Banketbakkersroom bereiden

Vervang 200 ml water door 125 ml slagroom en 175 ml water. Bereid de banketbakkersroom (70 g) verder volgens de bereidingswijze van de verpakking.

4

Vullen van de rumtaart

Snijd de taart 2 maal horizontaal door midden (in 3 lagen). Gebruik hiervoor een scherp kartelmes. Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijd de rumtaart voorzichtig horizontaal doormidden.

5

Strijk een dun laagje abrikozenjam op het onderste deel van de taart. Schep op het onderste deel van de taart de banketbakkersroom en verdeel het over de bodem. Leg het middelste deel van de rumtaart op de room en druk deze zachtjes aan.

6

Besprenkel eventueel de taartbodem met likeur. Schep ca. 1/3 deel van de rumcrème op de middelste taartbodem en verdeel de crème over de taart. Leg het laatste deel van de taart op de crème en druk deze zacht aan.

7

Besprenkel eventueel de bovenkant van de rumtaart ook met likeur. Schep een deel van de crème op de rumtaart voldoende om de rumtaart geheel te bestrijken met crème (maskeren).

8

Decoreren

Decoreer de rand met Dr. Oetker Nougatine. Druk de Nougatine met de hand voorzichtig tegen de zijkant van de taart. Doe dit tot dat de gehele zijkant van de taart versierd is.

9

Verdeel de rumtaart eerst in twaalf punten (niet snijden). Spuit met de crème aan de rand van de rumtaart twaalf cirkels en vervolgens van de cirkel naar de binnen in de vorm van een soort spiraal.

10

Vul de cirkels met abrikozenjam en decoreer de taart verder met chocolade vlokken en chococrispies uit de Regenboogfantasie.

Voedingswaarden Voor het recept Rumtaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 15751kJ
3762kcal
1093kJ
261kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g