Voor het recept Rumtaart
mixer met garden | |
springvorm Ø 24 cm | |
kartelmes/broodmes | |
spuitzak | |
spuitmondje met een kleine ronde opening |
1 pak | Dr. Oetker Biscuittaart |
5 | eieren (op kamertemperatuur) |
50 ml | water |
1 zakje | Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème |
100 g | roomboter (zachte) |
100 ml | melk (koude) |
25 ml | rum |
3 druppels | Dr. Oetker Rum Aroma |
70 g | Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom |
125 ml | slagroom |
175 ml | water |
abrikozenjam |
Dr. Oetker Nougatine | |
extra pure chocoladevlokken | |
Dr. Oetker Regenboogfantasie |
Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray. Bak de taartbodem volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de taartbodem goed afkoelen.
Elektrische oven: 170 °C
Heteluchtoven 170 °C
Baktijd: 30 - 40 minuten
Bereid vervolgens de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik 100 ml melk en 25 ml rum en ca. drie druppels aroma.
Vervang 200 ml water door 125 ml slagroom en 175 ml water. Bereid de banketbakkersroom (70 g) verder volgens de bereidingswijze van de verpakking.
Snijd de taart 2 maal horizontaal door midden (in 3 lagen). Gebruik hiervoor een scherp kartelmes. Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijd de rumtaart voorzichtig horizontaal doormidden.
Strijk een dun laagje abrikozenjam op het onderste deel van de taart. Schep op het onderste deel van de taart de banketbakkersroom en verdeel het over de bodem. Leg het middelste deel van de rumtaart op de room en druk deze zachtjes aan.
Besprenkel eventueel de taartbodem met likeur. Schep ca. 1/3 deel van de rumcrème op de middelste taartbodem en verdeel de crème over de taart. Leg het laatste deel van de taart op de crème en druk deze zacht aan.
Besprenkel eventueel de bovenkant van de rumtaart ook met likeur. Schep een deel van de crème op de rumtaart voldoende om de rumtaart geheel te bestrijken met crème (maskeren).
Decoreer de rand met Dr. Oetker Nougatine. Druk de Nougatine met de hand voorzichtig tegen de zijkant van de taart. Doe dit tot dat de gehele zijkant van de taart versierd is.
Verdeel de rumtaart eerst in twaalf punten (niet snijden). Spuit met de crème aan de rand van de rumtaart twaalf cirkels en vervolgens van de cirkel naar de binnen in de vorm van een soort spiraal.
Vul de cirkels met abrikozenjam en decoreer de taart verder met chocolade vlokken en chococrispies uit de Regenboogfantasie.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
15751
kJ
3762 kcal |
1093
kJ
261 kcal |
Vet | 194.38 g | 13.49 g |
Koolhydraten | 398.23 g | 27.64 g |
Eiwit | 64.90 g | 4.50 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no