Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Romige hartjestaart

Wie verwen jij met deze luchtige biscuittaart met romige crème en roze hartjes?

10 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Romige hartjestaart

Bakgerei:

springvorm (24 cm)
1 flesje Dr. Oetker Bakspray
mixer met garden
beslagkom (vetvrij)
kom waar beslagkom in past, (bij voorkeur van metaal of glas)
kartelmes/broodmes
spatel of plat mes
spuitzak
spuitmondje met een kleine ronde opening
zeef
kom (voor bloem, maizena, Backin)

Voor het biscuitbeslag (warme methode):

80 g bloem (bijv. Kristalbloem Koopmans)
40 g maizena
200 g eieren (ca. 4 stuks, op kamertemperatuur)
100 g suiker
0,5 tl Dr. Oetker Backin

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)

Voor decoratie:

250 ml slagroom of spuitbus
Dr. Oetker Suikerhartjes

preparation

Bereiding

Voorbereiding

Voor een luchtig beslag is het belangrijk dat de materialen vetvrij zijn. Spoel voordat je begint de beslagkom en garden goed af met heet kraanwater.

Biscuitbeslag maken en taartbodem bakken

Biscuitbeslag moet direct na bereiding volgens de bereidingswijze worden gebakken ( wanneer het beslag te lang staat verliest het de luchtigheid).

1

Meng de bloem, maïzena en bakpoeder door elkaar, zeef het en bewaar dit mengsel in een kom.

2

Breek de eieren in de beslagkom en meng dit met een handmixer op een lage snelheid met de suiker.

3

Plaats de beslagkom in een iets grotere kom/bak (bij voorkeur van metaal of glas) met heet (kraan)water. Klop de massa met de mixer met garden op de hoogste stand tot een luchtig geheel. Het is voldoende luchtig als het in kleine pieken blijft staan.

4

Spatel het gezeefde bloemmensel handmatig met de spatel voorzichtig in 3 à 4 keer door het beslag. Dit moet rustig en met aandacht gebeuren zodat het beslag de luchtigheid kan vasthouden.

5

Vet de springvorm in met Bakspray. Giet het biscuitbeslag in de ingevette springvorm. Bak het biscuitbeslag in ca. 25 minuten gaar en goudbruin. Kijk na de baktijd of de biscuitbodem gaar is door een satépikker in het midden van de taart te prikken. Komt de prikker er droog uit, dan is de taart klaar. Kleeft er nog beslag aan, bak de taart dan nog wat langer. Haal de biscuittaart na het bakken uit de oven en laat deze eerst 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de springvorm na 10 minuten en laat de taart verder op een taartrooster afkoelen. Als je met de punt van een mes langs de rand van de springvorm gaat kun je de biscuittaart makkelijk lossnijden.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 25 minuten

Vullen en versieren

Zorg dat de taartbodem helemaal is afgekoeld voordat je de taart gaat vullen en versieren.

6

Snijd de taart horizontaal doormidden zodat je 2 lagen hebt.

7

Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en bestrijk de onderste taartlaag rijkelijk met botercrème. Stapel de 2 taartbodems op elkaar.

8

Bestrijk de stapel taarten aan de bovenkant en rondom nog met een dun laagje botercrème.

9

Spuit met slagroom hartjes op te taart en versier met suikerhartjes.

Voedingswaarden Voor het recept Romige hartjestaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1243kJ
297kcal
1336kJ
319kcal
Vet 19.45g 20.91g
Koolhydraten 26.60g 28.60g
Eiwit 4.27g 4.59g