Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Red Velvet cupcakes met chocofondant roosje

Bak een heerlijke Red Velvet Cupcakes met een romige toef. Je maakt ze helemaal af met zelfgemaakte roosjes van chocofondant.

8 - 10 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Red Velvet cupcakes met chocofondant roosje

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
2 eieren
100 ml slagroom

Voor de topping:

100 g MonChou
150 ml slagroom
1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma
Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

Voor de roosjes:

1 pakje Dr. Oetker Choco Rolfondant Wit

Extra nodig:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
mixer met garden
uitsteekvormpje rond 3 cm doorsnede
spuitzak (met stervormig mondje)

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats de cupcakevormpjes in een muffinbakblik of op een bakplaat.

2

Doe de Red Velvet Taartmix in een kom en voeg de eieren en 100 ml slagroom toe. Roer het met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad geheel. Klop het daarna in 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig Red Velvet beslag.

3

Verdeel het Red Velvet beslag over de cupcakevormpjes met twee eetlepels of een spuitzak. Vul ze ongeveer tot de helft. Plaats het de cupcakes in de oven en bak ze in ongeveer 20-22 minuten gaar.

4

Laten de Red Velvet Cupcakes helemaal afkoelen.

5

Doe de mix voor topping (uit het pak) in een beslagkom en voeg 150 ml slagroom, 1 tl vanille aroma en Mon Chou toe. Roer het, met de mixer op de laagste stand, ongeveer een halve minuut door. Voeg rode kleurstof toe. Klop het daarna, met de mixer op de hoogste stand tot een luchtige crème.

6

Roosjes van fondant maken

Rol een stukje witte Choco fondant uit en steek met de ronde 3 cm uitsteker drie keer 8 of 10 rondjes uit om 3 roosjes te maken.

7

Begin met een klein bolletje choco fondant en maak hier een kegel van, dit is de binnenkant van het roosje. Maak aan 1 kant van de rondjes de buitenkant wat platter zodat het wat meer op een blaadje lijkt. Vouw nu 1 blaadje om de kegel heen. Daarna plak je de blaadjes een voor een losjes aan de bovenkant om de basis heen. Snijd het overtollige fondant af. Maak zo een voor een de roosjes

8

Vul een spuitzak met de rode topping. Spuit tot een mooie toef crème op de cupcakes en steek er een choco fondant roosje in. Bewaar de Red Velvet cupcakes tot moment van serveren in de koeling.

Voedingswaarden Voor het recept Red Velvet cupcakes met chocofondant roosje

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1403 kJ
335 kcal
1390 kJ
332 kcal
Vet 23.91 g 23.67 g
Koolhydraten 24.40 g 24.16 g
Eiwit 5.36 g 5.31 g