Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Prinsessen roze koeken

Roze koeken, speciaal voor grote of kleine prinsessen.

ongeveer 6 - 12 koekjes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Prinsessen roze koeken

:

Mixer met garden
Bakpapier
Muffin of scones bakplaat
Pannenkoekmes
1 flesje Dr. Oetker Bakspray

Voor de roze koeken:

65 g boter of margarine op kamertemperatuur
100 g fijne kristalsuiker
2 tl Dr. Oetker Citroenrasp
1 ei op kamertemperatuur
100 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
ongeveer 50 ml melk op kamertemperatuur
6 el aardbeiensaus
2 zakjes Dr. Oetker Roze glazuur
1 tube Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur wit
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker

preparation

Bereiding

1

Zo maak je roze koeken

Vet de bakvorm in met Bakspray of een dun laagje boter. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 18 - 20 minuten

2

Meng de boter met de suiker en Citroenrasp in een kom en klop het met de mixer met garden in de middelste stand 5 minuten. Klop het ei erdoor, totdat het helemaal is opgenomen.

3

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en meng het, met de mixer in de laagste stand tot een glad beslag. Roer, als het beslag te stijf is, wat melk door het beslag. (het moet stevig zijn, maar nog wel schepbaar)

4

Verdeel het beslag over de holtes van de bakplaat. Schuif de plaat op het rooster iets onder het midden in de oven en bak de basis voor de roze koeken in 18-20 minuten gaar en goudbruin.

5

Prik (met een satéprikker) in het midden van de koek, als deze schoon is, is de koek gaar. Zit er nog wat beslag aan, bak ze nog 5 minuten langer. Neem de bakplaat uit de oven en haal de koeken eruit. Bestrijk de nog warme roze koeken met aardbeiensaus en laat dit intrekken. Laat de roze koeken helemaal afkoelen.

6

Verwarm het Roze Glazuur volgens de aanwijzingen. Schenk een beetje glazuur op een roze koek en strijk dit met een (met heet water nat gemaakt) pannenkoekmes uit. Laat het glazuur opdrogen. Herhaal dit, maar strooi dan direct na het glazuren met behulp van een theelepeltje langs de rand roze glittersuiker op de nog vochtige tweede glazuurlaag. Laat het glazuur opdrogen.

7

Schrijf met de decoratiestift de P van prinses of de voorletter van je naam op de roze koeken.

Voedingswaarden Voor het recept Prinsessen roze koeken

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1361kJ
325kcal
1461kJ
349kcal
Vet 6.80g 7.31g
Koolhydraten 62.77g 67.50g
Eiwit 2.07g 2.22g